Бананови палачинки от само 2 съставки

Ако си мислите, че можете да ядете палачинки само съпровождани от угризения на съвестта от голямото количество приети калории и въглехидрати, грешите. Ако пък не изпитвате никакви угризения, но бихте искали да усетите вкуса на здравето в палачинките, продължавайте да четете нататък.

Няма по-лесна рецепта за палачинки, както и за здравословни палачинки. Така дори и по-несръчните в кухнята ще могат да твърдят, че могат да приготвят не само чай, кренвирши и риба тон (от консерва), но също и палачинки.

  

Бананови палачинки от само 2 съставки

Ще успеете да приготвите лесни бананови палачинки, които ще ви набавят 256 калории, 16 грама белтъчини, 24 грама въглехидрати и 5 грама фибри. Успяхме ли да ви убедим? Все още не сте сигурни дали искате да ги пробвате? Ще ви разкрием, че за да си ги приготвите, са ви необходими само 2 съставки и повече няма да ви убеждаваме.

За банановите палачинки са ви необходими:

• 1 банан
• 2 яйца

 други (според вашия вкус, например канела, плодове като малини, боровинки или други горски плодове)

 

Забележка: Разбира се, за да приготвите по-голяма порция, използвайте повече банани и яйца, най-подходящо е съотношението 1:2

Начин на приготвяне:

• Намачкайте банана с вилица и след това го разбъркайте заедно с яйцата до получаване на каша. Ако искате да овкусите тестото и да направите вкуса му по-специфичен, може да добавите канела.
• Напръскайте загретия тиган с кокосово масло и опечете палачинките и от двете страни до получаване на златист цвят

Бананови палачинки от само 2 съставки

Ще опитате ли тази рецепта? Или знаете друга по-лесна рецепта? Споделете с нас в коментар. Ако статията ви е харесала, подкрепете я чрез споделяне.