Фитнес рецепта: 3 разядки, богати на протеини

Фитнес рецепта: 3 разядки, богати на протеини

Разядките са подходящи за снакс, закуска или вечеря. Те имат няколко предимства. Вкусни са и не се изисква сложно приготвяне. Само за няколко минути можете да имате храна на масата. Всичко, което трябва да направите, е да добавите зеленчуци и хляб и сте готови. Тези разядки могат да се използват и като дип за начос.

Разядка с лук

В разядките често се добавя ситно нарязан лук. Този път го запържихме. Разядката придоби съвсем ново вкусово измерение. Опитайте и вие този трик.

Необходими продукти:

  • 200 g гръцки йогурт с 0% масленост
  • 50 g майонеза Light
  • 2 глави шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка пролетен лук
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • няколко капки бял винен оцет
  • щипка сол
  • спрей със зехтин
Разядка от лук - съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Загрейте тиган, който предварително сте напръскали със спрей със зехтин. След това сложете в него ситно нарязаните шалот и чесън и леко ги запържете. Добавете няколко капки винен оцет и задушавайте, като разбърквате от време на време, докато сместа от шалот започне да се карамелизира.

Добавете майонезата, гръцкия йогурт, дижонската горчица и сместа от тигана в купа. Нарежете пролетния лук на ситно и го добавете към сместа. Подправете със сол, ако е необходимо. Разбъркайте, докато всичко се смеси. Покрийте разядката и я оставете в хладилника до момента на сервиране.

Разядка с лук

Хранителна стойност

За цялото количество

Енергийна стойност378 kcal
Протеини25 g
Въглехидрати23 g
Мазнини20 g
Фибри3 g

Разядка от риба тон

Ако обичате разядки, които са пълни с протеини, тази с риба тон е чудесен избор. Тя е чудесна за снакс, закуска или по-лека вечеря.

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Обелете шалота, нарежете го на ситно и го сложете в купа. След това добавете рибата тон, йогурта, майонезата Light, зехтина и сладката паприка. Смесете всичко това с пасатор за няколко секунди, за да получите идеална консистенция. След това украсете с подправки и сервирайте.

Разядка с риба тон

Хранителна стойност

За цялото количество

Енергийна стойност632 kcal
Протеини70 g
Въглехидрати16 g
Мазнини32 g

Открийте нашите бестселъри:

Разядка à la tzatziki

Тази разядка е за любителите на свежи вкусове. Тя е идеална и за дип към месо.

Необходими продукти:

  • 200 g гръцки йогурт с 0% масленост
  • 70 g майонеза Light
  • 1 краставица
  • 1 скилидка чесън
  • сок от ½ лимон
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • подправки според вкуса и предпочитанията

Начин на приготвяне:

Измийте краставицата и я настържете на едро ренде, без да я обелвате. Посолете леко и оставете да престои 10 минути. След това изстискайте излишната вода от краставицата, добавете смачкания чесън и разбъркайте. Накрая добавете гръцкия йогурт, майонезата Light, сока от половин лимон, сол, черен пипер и подправки на вкус. Копърът е чудесен, но ако не се страхувате да експериментирате, можете да използвате и мента или маточина. Разбъркайте всичко заедно и сте готови. След това просто охладете и сервирайте.

Разядка à la tzatziki

Хранителна стойност

За цялото количество

Енергийна стойност360 kcal
Протеини21 g
Въглехидрати15 g
Мазнини24 g

Както можете да видите, приготвянето на тези олекотени варианти на разядки не е никак трудно. За нула време можете да си приготвите чудесна закуска, снакс или вечеря. Просто добавете хляб, малко зеленчуци и готово.

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *