Съдържание
Разядките са подходящи за снакс, закуска или вечеря. Те имат няколко предимства. Вкусни са и не се изисква сложно приготвяне. Само за няколко минути можете да имате храна на масата. Всичко, което трябва да направите, е да добавите зеленчуци и хляб и сте готови. Тези разядки могат да се използват и като дип за начос.
Разядка с лук
В разядките често се добавя ситно нарязан лук. Този път го запържихме. Разядката придоби съвсем ново вкусово измерение. Опитайте и вие този трик.
Необходими продукти:
- 200 g гръцки йогурт с 0% масленост
- 50 g майонеза Light
- 2 глави шалот
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка пролетен лук
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- няколко капки бял винен оцет
- щипка сол
- спрей със зехтин
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Загрейте тиган, който предварително сте напръскали със спрей със зехтин. След това сложете в него ситно нарязаните шалот и чесън и леко ги запържете. Добавете няколко капки винен оцет и задушавайте, като разбърквате от време на време, докато сместа от шалот започне да се карамелизира.
Добавете майонезата, гръцкия йогурт, дижонската горчица и сместа от тигана в купа. Нарежете пролетния лук на ситно и го добавете към сместа. Подправете със сол, ако е необходимо. Разбъркайте, докато всичко се смеси. Покрийте разядката и я оставете в хладилника до момента на сервиране.
Хранителна стойност | За цялото количество |
---|---|
Енергийна стойност | 378 kcal |
Протеини | 25 g |
Въглехидрати | 23 g |
Мазнини | 20 g |
Фибри | 3 g |
Разядка от риба тон
Ако обичате разядки, които са пълни с протеини, тази с риба тон е чудесен избор. Тя е чудесна за снакс, закуска или по-лека вечеря.
Необходими продукти:
- 240 g риба тон в саламура
- 140 g гръцки йогурт с 0% масленост
- 60 g 60 g light mayonnaise
- 10 g зехтин
- 1 глава шалот
- щипка сладка паприка
- зелени подправки за украса (по желание)
Начин на приготвяне:
Обелете шалота, нарежете го на ситно и го сложете в купа. След това добавете рибата тон, йогурта, майонезата Light, зехтина и сладката паприка. Смесете всичко това с пасатор за няколко секунди, за да получите идеална консистенция. След това украсете с подправки и сервирайте.
Хранителна стойност | За цялото количество |
---|---|
Енергийна стойност | 632 kcal |
Протеини | 70 g |
Въглехидрати | 16 g |
Мазнини | 32 g |
Открийте нашите бестселъри:
Разядка à la tzatziki
Тази разядка е за любителите на свежи вкусове. Тя е идеална и за дип към месо.
Необходими продукти:
- 200 g гръцки йогурт с 0% масленост
- 70 g майонеза Light
- 1 краставица
- 1 скилидка чесън
- сок от ½ лимон
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- подправки според вкуса и предпочитанията
Начин на приготвяне:
Измийте краставицата и я настържете на едро ренде, без да я обелвате. Посолете леко и оставете да престои 10 минути. След това изстискайте излишната вода от краставицата, добавете смачкания чесън и разбъркайте. Накрая добавете гръцкия йогурт, майонезата Light, сока от половин лимон, сол, черен пипер и подправки на вкус. Копърът е чудесен, но ако не се страхувате да експериментирате, можете да използвате и мента или маточина. Разбъркайте всичко заедно и сте готови. След това просто охладете и сервирайте.
Хранителна стойност | За цялото количество |
---|---|
Енергийна стойност | 360 kcal |
Протеини | 21 g |
Въглехидрати | 15 g |
Мазнини | 24 g |
Както можете да видите, приготвянето на тези олекотени варианти на разядки не е никак трудно. За нула време можете да си приготвите чудесна закуска, снакс или вечеря. Просто добавете хляб, малко зеленчуци и готово.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар