Фитнес рецепта: Шоколадово швейцарско руло с крем от извара и банан

Фитнес рецепта: Шоколадово швейцарско руло с крем от извара и банан

Въпреки че на пръв поглед швейцарското руло изглежда сложно, не се обезкуражавайте. Подготовката е наистина проста, така че всеки би трябвало да може да се справи с нея. Вкусната комбинация от какаово тесто, крем от извара, подсилена от пресен банан, е просто фантастична. А шоколадът отгоре довежда външния ѝ вид до съвършенство.

Съставки за рулото:

Съставки за пълнежа:

Съставки за финалните щрихи:

Шоколадово швейцарско руло с крем от извара и банан - Съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на тестото за швейцарското руло. Отделете жълтъците от белтъците в две купички. Към жълтъците добавете вода и тръстикова захар, след което ги разбийте на гъста, бяла пяна. След това добавете олиото, пресятото брашно, какаото на прах и бакпулвера и внимателно разбъркайте. Във втората купа разбийте белтъците с щипка сол, докато се образуват твърди върхове. Внимателно сложете разбитите белтъци в жълтъчната смес. Разпределете тестото равномерно върху голяма тава за печене, застлана с пергаментова хартия, и я поставете във фурната, загрята до 180°C.

Шоколадово швейцарско руло с крем от извара и банан - инструкции

Печете за около 10-15 минути. Докато е още горещо, прехвърлете тестото върху навлажнена кухненска кърпа и внимателно го навийте на руло, като започнете от по-дългата страна. Оставете го да се охлади в този навит вид.

Докато тестото се охлажда, пригответе крема. Разбийте изварата заедно с крема сиренето и я подсладете по ваш вкус с ваниловите капки Flavor Drops. След като тестото за швейцарското руло се охлади, внимателно го разгънете, за да оформите правоъгълник. Разпределете готовия крем равномерно по цялата повърхност. Поставете обелените банани един до друг по цялата дължина на покритото с крем тесто и го навийте на стегнато руло, като отново започнете от по-дългата страна. Накрая го залейте с разтопен шоколад. Преди да го нарежете, оставете го да стегне в хладилника за поне 2-3 часа.

Шоколадово швейцарско руло с крем от извара и банан

Открийте нашите бестселъри:

Хранителна стойност

1 парче (общо 15 парчета)

Енергийна стойност111 kcal
Протеини5.5 g
Въглехидрати11 g
Мазнини5 g

Можете да се насладите на това пухкаво руло със следобедното си кафе или когато ви се прияде сладко.

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като използвате хаштаг #gymbeamcom.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *