Фитнес рецепта: Влажен кейк с банани и извара

Фитнес рецепта: Влажен кейк с банани и извара

Ако обичате прости десерти, които имат чудесен вкус, добра хранителна стойност и завладяващ аромат, значи сте попаднали на правилното място. Щом отхапете първата хапка от този сладкиш, веднага ще усетите влажната му текстура, така че веднага ще разберете, че това не е просто някакъв сух сладкиш. Той е чудесен като десерт, здравословно междинно хранене или закуска.

Необходими продукти:

Влажен кейк с банани и извара - Instagram

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Започнете, като вземете бананите, обелите ги и ги намачкате в купа с вилица.

Влажен кейк с банани и извара - приготвяне на бананите

След това добавете изварата, млякото, маслото и яйцата. В друга купа смесете брашното, протеина, сиропа от агаве (или кокосовия сироп) и щипка сол и канела на вкус. Разбъркайте всичко добре. Накрая смесете двете смеси – с брашно и с бананите, за да се получи гладко тесто. Напръскайте тава за печене с рапично масло или я застелете с хартия за печене. Разпределете тестото равномерно, поставете го в предварително загрята на 190°C фурна и печете 45-55 минути. След изпичането тестото трябва да е все още меко.

Влажен кейк с банани и извара

Открийте нашите бестселъри:

Хранителни стойности

1 порция (общо 12 парчета)

Енергийна стойност133 kcal
Протеини7 g
Въглехидрати14 g
Мазнини5 g
Фибри2 g

Можете да украсите кейка по желание. Чудесен избор са извара, гръцки йогурт, сосове ZERO, фъстъчено масло, лиофилизирани банани или други сушени плодове.

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *