Фитнес рецепта: Ябълков щрудел с извара

Фитнес рецепта: Ябълков щрудел с извара

Ако се чудите какви вкуснотии можете да приготвите от ябълките от вашата градина, имаме нова идея за вас. Този път това е една есенна класика, а именно ябълков щрудел. Днес решихме да обогатим тази вкуснотия с белтъчини, като приготвихме тесто с протеини, което се съчетава идеално с пълнежа му: комбинация от ябълки, ядки и канела. Е, кажете, може ли този десерт да бъде още по-перфектен за похапване през есента?

Съставки за тестото:

Съставки за пълнежа:

Съставки за финалните щрихи:

  • 1 яйце
  • 10 g пудра захар
Щрудел с ябълки и извара - съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

В купа смесете сухите съставки за тестото, т.е. брашнотопротеина на прах и ксилитолаСлед това добавете останалите съставки – изварата, кокосовото масло и яйцето. С ръце омесете твърдо и нелепнещо тесто и го приберете в хладилника да почине за малко.

Междувременно си пригответе плънката. Обелете ябълките и ги настържете на едро. След това добавете лимоновия сок и смлените ядки. Ако предпочитате по-големи парчета, можете просто да накълцате или нарежете ядките на ситно. Накрая добавете ксилитола и канелата към сместа и се уверете, че всичко е добре се е смесило.

След това поръсете дъска или друга чиста повърхност с брашно, извадете отпочиналото тесто от хладилника и го разточете във формата на правоъгълник. Използвайте ябълковия пълнеж, за да покриете равномерно тестото. Оставете около 2 см от всяка страна без пълнеж, за да може лесно да се завие и плънката да не изтича.

Щрудел с ябълки и извара – начин на приготвяне

Навийте тестото и намажете с разбито яйце. След това го сложете в предварително загрята фурна на 180 °C и изпечете до златисто кафяво за около 25 минути. Уверете се, че сте го оставили да изстине напълно, преди да го нарежете. Когато го сервирате, поръсете с малко пудра захар и готово.

Тесто за ябълков щрудел с извара
Хранителни стойности

1 парче (общо 15 парчета)

Енергийна стойност126 kcal
Протеини6 g
Въглехидрати15 g
Мазнини4 g
Фибри3 g

Този ябълков щрудел с ядки и вкусно тесто с извара е перфектно есенно похапване, което ще зарадва вашите вкусови рецептори и гарантирано ще се хареса на гостите ви.

Не се колебайте и споделете в социалните мрежи кулинарните си творения, като ни тагнете #gymbeambg.

Видео рецепта за ябълков щрудел с извара:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *