Фитнес рецепта: Индийски плосък хляб наан

Фитнес рецепта: Индийски плосък хляб наан

Наанът е неразделна част от индийската кухня. Обикновено се консумира с пиле с къри или пиле с масло. Решихме да опитаме и сами да си направим такъв и вкусът му беше доста подобен на този, който можете да получите в индийските ресторанти. Решихме да го поднесем нетрадиционно с лека салата и дип. Въпреки това се съчетава добре и с извара. Можете да го използвате за каквото ви хрумне.

Необходими продукти:

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Смесете всички сухи съставки – пълнозърнестото брашно от лимец, обикновеното пшенично брашно, сухата мая и солта. След това добавете изварата и водата, за да се получи плътно тесто. Можете да регулирате количеството на добавената вода в зависимост от консистенцията.

Индийски плосък хляб наан - начин на приготвяне

Оставете тестото да втаса за около час. То трябва да удвои размера си. Разделете втасалото тесто на 8 части и ги разточете на тънки питки (които се побират добре в тавата). В предварително загрят тиган, напръскан с малко олио за готвене, изпечете питките от двете страни, докато по тях се появят по-тъмни петна. Докато са още топли, можете да ги намажете с масло, чесън или да ги поръсите с билки.

Плоският хляб е най-вкусен, когато е още топъл. Върви добре със салата, хумус, извара или дип.

Нашият съвет за дип: Смесете 1 гръцки йогурт, смачкана скилидка чесън и 1 ч.л. мед. Можете да добавите сол, билки или други съставки според предпочитанията си.

Можете да се насладите на наан и като част от нашите рецепти:

Индийски плосък хляб наан

Хранителна стойност

За 1 наан (общо 8 хлебчета)

Енергийна стойност242 kcal
Протеини12 g
Въглехидрати42 g
Мазнини1.5 g
Фибри6 g

Наан не е просто добавка към сосовете. Можете да му се насладите със салата или перфектно балансиран дип.

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *