Паста, сметанов сос и гъби. Усещате ли вече слюнката в устата си? Тази проста рецепта е готова за нула време и ви гарантираме, че ще харесате комбинацията от всички съставки. В тази рецепта не се използва месо, така че дори вегетарианците могат да ѝ се насладят. И не се притеснявайте, че след като я изядете, все още сте гладни. Високо протеиновата паста ще осигури достатъчно съдържание на протеини и ще я превърне в хранително балансиран обяд или вечеря.
Необходими продукти:
- 250 g гъби
- 200 g протеинова паста
- 200 ml 10% сметана
- 10 g пармезан
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. зехтин
- шепа пресен магданоз + малко за украса
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Сварете протеиновата паста, докато омекне, според указанията на опаковката. Междувременно започнете да приготвяте соса. Задушете ситно нарязания или пресован чесън в малко зехтин, добавете нарязаните гъби и ги задушете, докато пуснат водата си. След това добавете сметаната, овкусете със соев сос, смлян черен пипер и оставете всичко да се сготви заедно. Накрая смесете със ситно нарязания магданоз, сол на вкус и сварената паста. При сервиране поръсете с останалия магданоз, пармезана и е готово.
Хранителна стойност | 1 порция (общо 2 порции) |
---|---|
Енергийна стойност | 646 kcal |
Протеини | 44 g |
Въглехидрати | 60 g |
Мазнини | 24 g |
Фибри | 7 g |
Този кремообразен сос с протеинова паста съдържа всичко, което можете да искате от обяда или вечерята. Страхотен вкус, завладяващ аромат и голямо количество протеини.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар