Фитнес рецепта: Протеинов чийзкейк с тофу

Фитнес рецепта: Протеинов чийзкейк с тофу

И вие ли се заинтересувахте от нашия протеинов чийзкейк с тофу от заглавната снимка на тази статия? Определено си струва да опитате да направите рецептата! Опитайте се да приготвите този по-здравословен чийзкейк, който съдържа извара, гръцки йогурт, тофу и протеини на прах, който ще ви зареди с доста прилична доза протеини. В чийзкейка няма да намерите брашно – заменили сме го с овесени ядки, кокос и сушени плодове!

За блата се нуждаем от:

  • 80 g овесени ядки
  • 20 g кокос (настърган)
  • 1 ЧЛ кокосово олио
  • 1 СЛ сироп от агаве
  • 25 g сушени и обезкостени фурми
  • 50 g сушени боровинки
  • вода според нуждите

За крема се нуждаем от:

  • 125 g сметана
  • 200 g бяло тофу
  • 4 СЛ сироп от агаве
  • 15 g овкусен протеин (ние използвахме бял шоколад и малина)
  • 150 g гръцки йогурт
  • плодове на вкус за украса върху крема

Може да се интересувате от тези продукти:

1. Първо смесваме кокоса и овесените ядки, така че да се получи брашно, после добавяме и останалите съставки и ги разбъркваме добре в блендера. След това започваме постепенно да добавяме вода – водим се от консистенцията на сместа и се опитваме да създадем лепкава маса. Внимавайте да не прекалите с количеството вода.

2. След това поставяме готовото тесто в готварски съд (кутия за печене, тава,…), който е постлан с хартия за печене и го изравняваме с пръсти.

3. Поставяме всички съставки (освен плодовете) в блендера и миксираме, докато не получим гладък крем.

4. След това изсипваме крема върху боровинковия блат и старателно разклащаме съда. Така кремът се разпределя равномерно, като същевременно премахваме всички мехурчета.

5. Накрая добавяме плодове върху крема по собствен вкус и преценка. Можем да захлупим чийзкейка с капак и го поставяме във фризера за поне 5 часа.

Протеинов чийзкейк с тофу
Хранителни стойностиКалорииБелтъчини (g)Мазнини (g)Въглехидрати (g)
Хранителни стойности за цялата рецепта11027829124
Хранителни стойности за 1 парче183134.820.6

Заинтересува ли ви тази рецепта и смятате ли да я изпробвате? Ако ви е харесала, споделете я.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *