Фитнес рецепта: Морковен хляб с тиквени семки

Фитнес рецепта: Морковен хляб с тиквени семки

Ако обичате тестени изделия, особено ако са в здравословна версия хрупкави отвън и меки отвътре, които са също и полезни, тогава не спирайте да четете! Пригответе си нужните съставки и изпечете заедно с нас хляб от моркови и тиквени семки, който е златист и вкусен и предлага едно невероятно гастрономично преживяване. Нека да се захващаме за работа!

Съставки:

За да завършим хляба ни трябва:

Може да се интересувате от тези продукти:

Инструкции:

Започваме готвенето като смесим внимателно вода, мая, зехтин и ксилитолкато използваме кухненски робот или на ръка, ако нямаме такъв у дома. След това добавяме и двата вида брашно, солта, семената, морковите, които са нарязани на малки парченца, и смесваме всичко в тестото. Оставете го да втаса на топло място за поне 1-2 часа в купа, покрита с кърпа. Тестото трябва да стане двойно. Загрейте фурната на 200-220 ℃.

Обърнете купата с тестото върху набрашнена повърхност и размесете с ръце за последен път. Поставете тестото във форма за хляб, която предварително сте застлали с хартия за печене и леко напръскайте със спрей за готвене със зехтинПреди да го сложите във фурната, напръскайте тестото с хладка вода и го поръсете с тиквени семкиПокрийте тавата с хляба с кърпа и я оставете да поседи за 10 минути. След това я пъхнете в предварително загрятата фурна.  Печете за 10 минути на 220 ℃, след това намалете температурата на 180/200 ℃ и печете за още 20-25 минути. След като е готов, оставете хляба да се охлади напълно. Сервирайте го с любимото си ястие и му се насладете!

Фитнес рецепта: Хляб от моркови и тиквени семки
Хранителни стойностиза 1 филия (общо 20 филии)
Калории152
Протеини6 гр
Въглехидрати22 гр
Мазнини4,8 гр
Фибри3,3 гр

Вярваме, че ще приготвите тази рецепта за хляб с моркови и тиквени семки съвсем скоро и, че определено няма да ви е за последен път! Ако и вие сте толкова развълнувани заради тази рецепта, колкото и ние, ще се радваме, ако я подкрепите като я споделите.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *