Ако обичате бобови растения, тези питки с нахут ще ви харесат. Приготвянето е лесно, а резултатът е вкусно лакомство с фантастично хранително съдържание. Питките могат да се консумират самостоятелно или като гарнитура, може би с малко месо или негови растителни алтернативи. Те се съчетават перфектно с дип от извара.
Необходими продукти за питките:
- 300 g RTE нахут (може да използвате и сварен или консервиран нахут без течността)
- 30 g сирене пармезан
- 20 g пълнозърнесто брашно от лимец
- 2 яйца
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. смлян кимион
- Шепа пресен магданоз + малко за украса
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- Спрей за готвене със зехтин
Съставки за дипа:
- 200 g нискомаслена гладка извара
- 1 ч.л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- Шепа пресен магданоз
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на дипа от извара. В купа смесете изварата, зехтина, счукания чесън, ситно нарязания магданоз, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и оставете да престои в хладилника. След това преминете към приготвянето на питките.
Извадете нахута от опаковката, изплакнете го и го пасирайте. Добавете яйцето, пресования чесън, нарязания магданоз, ситно настъргания пармезан, брашното, солта, черния пипер и кимиона. И разбъркайте всичко заедно.
Трябва да се получи твърда, леко лепкава смес, от която ще оформите по-малки питки. Запържете питките от двете страни до златисто кафяво в предварително загрят тиган, който сте напръскали със зехтин. Сервирайте ги заедно с охладения дип, украсени с малко магданоз.
Открийте нашите бестселъри:
Хранителна стойност | 1 порция (общо 2 порции) |
---|---|
Енергийна стойност | 479 kcal |
Протеини | 37 g |
Въглехидрати | 45 g |
Мазнини | 15 гр |
Фибри | 8 g |
Ако сте любители на простите, но изключително вкусни рецепти, ще се влюбите в тези питки.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като използвате хаштаг #gymbeamcom.
Добави коментар