Фитнес рецепта: Разядка с риба тон и яйца

Фитнес рецепта: Разядка с риба тон и яйца

С днешната рецепта ще зарадваме вкусовите рецептори на всички любители на разядките. Този път ще оставим майонезата в хладилника и ще опитаме една по-различна версия, която съдържа по-малко мазнини. Основата е нискомаслен гръцки йогурт, към който прибавяме яйца и риба тон и получаваме перфектна комбинация, която прави разядката богата на протеини.

Необходими продукти:

  • 240 гр (2 консерви) риба тон в саламура
  • 100 гр гръцки йогурт с 0.5% мазнини
  • 3 яйца
  • 1 малък лук
  • 1 ч.л. (10 гр) Креолска горчица
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • пресни билки за украса (по избор)
Разядка с риба тон и яйца - Съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Сипете вода в малка тенджера, сложете яйцата и ги сварете, докато жълтъците станат твърди. Това ще ви отнеме приблизително 10 минути (в зависимост от размера на яйцата). През това време нарежете на ситно лука и изцедете водата от рибата тон. Когато яйцата са готови, охладете ги, обелете ги, сложете ги в купа и използвайте вилица, за да ги намачкате. След това добавете всички останали продукти – нарязания лук, рибата тон, гръцкия йогурт, Креолската горчица, солта и черния пипер.

Разядка с риба тон и яйца - Начин на приготвяне

Разбъркайте сместа внимателно, за да получите гладък крем. Ако искате разядката ви да е по-приятна за окото, можете да я украсите с пресни билки и след това да я сервирате.

Разядка с риба тон и яйца

Хранителни стойности

1 порция (общо 3 порции)

Енергийна стойност204 kcal
Протеини29 гр
Въглехидрати4 гр
Мазнини8 гр

Разядката е много вкусна върху филия препечен хляб. Но можете да опитате да я комбинирате с протеинов хляб, или само със зеленчуци. Те определено ще зарадват гостите ви, като здравословна и вкусна закуска. А вие с какво мислите да я комбинирате?

Можете да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като използвате хаштаг #gymbeambg.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *