Вход
Brandon Curry- Milionár, odporca rutiny a Mr. Olympia 2019

Брандън Къри: Милионер и Mr. Olympia 2019, който въвежда понятието фрийстайл в тренировките

Брандън Къри е следващата видна фигура от света на културизма. Тренировките му са отличен пример за нежелание за спазване на рутина, тъй като той обича да променя тренировъчния си план и да тренира по свой собствен начин, в режим фрийстайл. Доказателство, че този стил работи перфектно, са например неговите отличия от състезанията Arnold Classic и Mr. Olympia. Брандън също така обича да мотивира другите хора в своя Instagram, където е следван от повече от един милион фенове. А какъв е животът му?

Когато е на шест години мечтае да получи дъмбели за рождения си ден

Професионалният културист Брандън Къри е роден на 19 октомври 1982 г. в Нешвил, Тенеси. Тренировките с тежести го привличат още, когато е на шест години. Тогава си мечтае да получи дъмбели на марката на Хълк Хоган за рождения си ден. Освен на световноизвестния борец, малкият Брандъм се възхищаваше и на екшън героите Г. И. Джо или култовите персонажи на Силвестър СталоунРамбо и Роки Балбоа.

В детските си години Брандън Къри можеше да стане известен гимнастик. Като дете родителите му го записват на гимнастика. Самият той обаче не проявява особен интерес към този спорт и предпочита да се занимава с нещо, в което има повече екшън. В училище той дори се занимава едновременно с няколко спорта, по-конкретно борба, футбол и тройна комбинация – бягане, скачане и хвърляне.

От футбола към културизма и първите успехи

Докато в училище Брандън се занимава с няколко спорта, в гимназията той преминава само към футбола. С течение на времето обаче се оказва, че футболът не го интригува особено и тогава културизмът получава „зелена светлина“. Първият успех на Брандън Къри е през 2003 г. Тогава той печели състезанието Supernatural Bodybuilding. 

Три години по-късно печели второ място в Националния шампионат за юноши NPC, където участва с тегло 86 килограма с ръст 170 см, което го поставя в полу-тежка категория. Но Брандън не се задържа дълго в тази категория, тъй като през следващата година натрупва още 12 кг мускулна маса и по този начин се катапултира в тежка категория.

Може да се интересувате от тези продукти:

Носител на титлата Arnold Classic и Mr. Olympia

2017 е повратна година за Брандън Къри. Тогава той започва да ползва пълния си потенциал. Това дава плодове в състезанията Arnold Classic и Ferrigno Classic, където Къри побеждава Седрик Макмилан в директен двубой. По-късно се присъединява към кувейтския Oxygen Gym. Тренировките не са лесни за Брандън, защото той трябва да напусне жена си и децата си за няколко месеца. Въпреки че през този период те много му липсват, той не се предава и продължава да работи върху мечтите си.

Брандън Къри и Арнолд Шварценегер
източник: https://cdn.shopify.com

За първи път в живота си той може да се съсредоточи само върху тренировките, диетата и почивката. И какво му носи това? През 2018 г. Брандън Къри стана огромна сензация на Olympia Weekend, където заема 5-то място. Година по-късно той посегна към това, за което мечтаят повечето от колегите му. Той спечели първо място на състезанието Arnold Classic в Охайо и умножи успеха си в едно от най-престижните състезания по културизъм. Да, Брандън Къри стана Mr. Olympia 2019.

Милионер и любител на фрийстайл тренировките

За триумфа си в Mr. Olympia Брандън Къри печели премия в размер на 400 000 долара. Общите му активи обаче се оценяват на около 5 милиона. Женен е за дългогодишната си приятелка и бивша културистка Бранди Ливър, с която отглеждат 1 дъщеря и 3 сина. Брандън не обича скучната рутина, докато тренира.

Брандън Къри – носител на титлата Arnold Classic и Mr. Olympia
https://www.muscleandfitness.com

Обича фрийстайл тренировките и често сменя упражненията. Сред любимите му упражнения са мъртва тяга, преса от лежанка и клекове. Тренира 4 или 5 пъти седмично, но през уикендите обича да прави пауза и да отделя време само за семейството си. Брандън Къри обикновено се храни 7 или 8 пъти дневно, консумира предимно овесени каши, яйца, зеленчуци, месо, плодове, риба, ядки и сладки картофи.

Какво ви впечатли най-много в живота и прогреса на Брандън Къри? Ако статията ви е харесала, ще сме благодарни да я споделите с приятелите си.

Източници:

[1] 5 Things to know about BRANDON CURRY – https://www.thebarbell.com/5-things-to-know-about-brandon-curry/

[2] Brandon Curry – https://www.greatestphysiques.com/male-physiques/brandon-curry/

[3] BRANDON CURRY: “MORE WORK” TO BE DONE TO WIN BACK O TITLE – https://www.muscleandfitness.com/athletes-celebrities/interviews/brandon-curry-more-work-to-be-done-to-win-back-o-title/