Опитвате се да намалите приема на въглехидрати, но обичате пица? Тогава тази рецепта ще ви хареса. Основата на тестото е комбинация от карфиол, яйце и сирене, което го прави богато на протеини. А когато го гарнирате с всички вкусотии, които обичате, се получава перфектна и питателна пица. Ние избрахме изпитаната комбинация от домати, моцарела и прошуто. Какво обичате да слагате на пицата си?
Съставки за тестото:
- 40 g сирене едам
- 1 малък карфиол (400 g)
- 1 яйце
- щипка сол
Други необходими продукти:
- 100 g моцарела лайт
- 70 g ZERO SAUCE кетчуп
- 40 g маслини
- 30 g прошуто
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 шепа рукола
- чери домати на вкус
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Почистете карфиола, нарежете го на малки парченца и го сварете в подсолена вода за 8 минути. След това отцедете водата, пасирайте го в блендер на малки парчета и изстискайте течността с ръце. Можете да си помогнете и с платнена кърпа – сложете цялата смес в нея, увийте я и я изстискайте. Тя трябва да е възможно най-суха. Смесете карфиола с яйцето, ситно настърганото сирене и щипка сол. Вземете тава за печене, застелете я с хартия за печене и разстелете върху нея сместа от карфиол, така че да наподобява основа за пица. Печете за 15 минути в предварително загрята фурна на 180°C. Извадете пицата, намажете я с Zero Sauce кетчуп, отгоре наредете нарязана моцарела и поръсете с риган.
Печете пицата още 10 минути (отново при 180°C). Когато я извадите от фурната, просто я украсете с прошуто, чери домати и рукола и сервирайте.
Открийте нашите бестселъри:
Хранителни стойности | 1 порция (общо 2 порции) |
---|---|
Енергийна стойност | 321 kcal |
Протеини | 28 g |
Въглехидрати | 11 g |
Мазнини | 17 g |
Фибри | 6 g |
Тази пица е чудесна за обяд или вечеря, особено след тренировка. Бихте ли я споделили с някого или бихте я запазили само за себе си?
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар