Фитнес рецепта: Пилешки енчиладас

Фитнес рецепта: Пилешки енчиладас

Енчиладите са ястие, което звучи точно като Мексико. Въпреки че рецептата може да изглежда сложна на пръв поглед, тя всъщност е доста проста. Ще се влюбите в комбинацията от подправено пилешко месо, тортили и вкусен доматен сос.

Необходими продукти:

Пилешки енчиладас - Съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в 1 ½ с.л. олио, докато станат прозрачни. Почистете пилешките гърди и ги нарежете по дължина. Овкусете месото със сол, черен пипер, лют червен пипер, смлян кимион и 1 ч.л. смлян червен пипер. Поставете подготвеното пиле в тигана с лука и чесъна. Гответе пилешките гърди до златистокафяво от двете страни, след което добавете водата и изплакнатия боб. Оставете всичко да къкри заедно за около 5 минути. След това накъсайте пилето на по-малки парчета с помощта на вилица, върнете го в тигана и разбъркайте добре.

Напълнете тортилите с приготвената смес, навийте ги на руло и ги поставете една до друга в по-малка тавичка за печене. В олиото, което е останало на тигана, запържете останалия сладък червен пипер, след това добавете доматената паста и подправете със сол, смлян черен пипер и оставете да заври. Изсипете готовия сос върху тортилите и ги поръсете с едро настъргано сирене.

Пилешки енчиладас - Начин на приготвяне

Печете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 20 минути. Сервирайте енчиладите, докато са още топли, гарнирани с магданоз или кориандър.

Пилешки енчиладас

Хранителна стойност

1 порция (общо 6 порции)

Енергийна стойност364 kcal
Протеини32 g
Въглехидрати37 g
Мазнини8 g
Фибри8 g

Ако обичате ястия с мексикански привкус, определено ще харесате това вкусно лакомство.

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *