ФИТНЕС РЕЦЕПТА: КИШ С ТИКВА, СПАНАК И МОЦАРЕЛА

ФИТНЕС РЕЦЕПТА: КИШ С ТИКВА, СПАНАК И МОЦАРЕЛА

Тартовете не са само сладки. Какво ще кажете да опитате типична френска вкуснотия, наречена киш? Ние леко променихме оригиналната рецепта, за да направим киша не толкова калоричен. Заменихме сметаната с пюре от тиква. Това добавя още по-интересни вкусови нотки към крайния резултат. Не е за изпускане и моцарелата, която така прекрасно се разтапя. Иска ли ви се да опитате?

Необходими продукти:

  • 500 g пюре от тиква (готово или домашно – вижте как да го приготвите)
  • 275 g охладено разточено бутер тесто
  • 100 g лека моцарела
  • 100 g пресен спанак
  • 3 яйца
  • 1 малка глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • зехтин в спрей
  • ориз или бобови растения за затискане на тестото
Киш с тиква, спанак и моцарела

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Ако сте си купили готово пюре от тиква, ще имате по-малко работа. В противен случай, ако ще си правите плънката сами, трябва да започнете да я приготвяте. Измийте тиквата Хокайдо и я разполовете. Не обелвайте кората ѝ, не е необходимо. Издълбайте семките от двете половини, след което поставете тиквата в тава за печене и изпечете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30-45 минути (в зависимост от големината на тиквата). Ако искате да съкратите времето за печене, можете да нарежете тиквата на по-малки парчета. Кога тиквата е добре изпечена ще разберете по това, че когато я надупчите с вилица, тя е напълно мека. След като тиквата е готова, оставете я да изстине и я пасирайте, за да получите гладко пюре от тиква. Ако пюрето изглежда твърде гъсто, добавете вода и разбъркайте отново.

А сега можете да преминете към същинското приготвяне на киша. Вземете кръгла форма и я напръскайте със зехтин в спрей. След това покрийте цялата форма с бутер тестото, като оставите по-дебели краища. Надупчете дъното на тестото на няколко места с вилица и го покрийте със слой суров ориз или бобови растения. Това ще натежи върху тестото и ще му попречи да бухне по време на печенето. След това го поставете в загрята фурна на 180℃ и изпечете около 15 минути.

През това време пригответе плънката. Нарежете чесъна и лука на ситно. След това ги смесете в купа заедно с яйцата, спанака, пюрето от тиква и нарязаната моцарела. Ако имате мини топчета моцарела, просто ги разполовете. По-големите парчета моцарела трябва да бъдат нарязани на по-малки парчета. Смесете всичко и подправете със сол и черен пипер.

Киш с тиква, спанак и моцарела – начин на приготвяне

Изсипете сместа върху изпеченото бутер тесто и запечете целия киш в загрята фурна на 180℃ до придобиване на златист цвят. Запичането ще отнеме около 25-35 минути.

След това просто изчакайте киша да се охлади и сервирайте. Добър апетит!

Киш с тиква, спанак и моцарела

Хранителни стойности

1 порция (общо 8 порции)

Енергийна стойност226 kcal
Протеини8.5 g
Въглехидрати20 g
Мазнини12 g
Фибри2 g

С днешната рецепта със сигурност ще зарадвате всички, които предпочитат солените вкуснотии пред сладките. Този киш е толкова универсален, че може лесно да се консумира за закуска, обяд, вечеря или като леко междинно похапване.

Не се колебайте и споделете в социалните мрежи кулинарните си творения, като ни тагнете #gymbeambg.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *