Вход
Kayla Itsines: Autorka programu Bikini Body Guide, aplikace Sweat a jedna z nejúspěšnějších fitness trenérek

Кайла Итсинес: Автор на програмата Bikini Body Guide, приложението Sweat и един от най-известните фитнес треньори

Кайла Итсинес е австралийски фитнес треньор с гръцки корени. Вероятно я познавате от успешните ѝ тренировъчни програми и дейностите в социалните мрежи. Тя е родена на 21 май 1991 г. и още от детството си има много положително отношение към спорта. Като малка обича да играе баскетбол, а на 15 годишна възраст започва да тренира и със силови тренировки. Когато е на 18 години обаче светът на фитнеса я запленява толкова много, че решава да се отдаде изцяло на хобито си, завършва курс за треньори в Австралийския фитнес институт и започва да тренира първите си клиенти в малка фитнес зала.

Кайла също така помага на учениците в училищните отбори да постигнат по-добри резултати. Тренира ги като спортисти, благодарение на което те подобряват представянето си. Освен това Кайла им помага със съвети относно храненето. Тя използва снимки „преди“ и „след“, за да проследи напредъка им. След това ги споделя в новосъздадения си акаунт в Instagram, който тя създава през август 2012 г. По този начин само за няколко месеца привлича стотици хиляди последователи, които мечтаят да работят с Кайла Итсинес. Но как може един човек да обърне внимание на толкова много хора?

Кайла Итсинес: Автор на програмата Bikini Body Guide, приложението Sweat и един от най-известните фитнес треньори
Снимка от kaylaitsines.com

Може да се интересувате от тези продукти:

Кайла Итсинес: Автор на програмата Bikini Body Guide, приложението Sweat и един от най-известните фитнес треньори

Заедно с тогавашния си партньор Тоби Пиърс, който работи като фитнес треньор, основават компанията, наречена Bikini Body Training. В началото на 2014 г. излиза първата електронна книга Bikini Body Guide, по която започват да тренират хора по целия свят и така съвсем скоро събора почти милион изтегляния. На следващата година Кайла стартира приложението Sweat with Kayla, което функционира и до днес и може да бъде намерено под името: Sweat: Fitness App For Women. Можете също да тренирате заедно с Кайла, ако последвате профила ѝ в YouTube или Instagram.

Кайла Итсинес и тогавашният ѝ партньор Тоби Пиърс заедно основават бизнес
Снимка от kaylaitsines.com

Как изглежда хранителния режим на Кайла Итсинес?

Освен от тренировки, Кайла се интересува и от здравословно хранене, така че не е изненадващо, че в нейните електронни книги е обърнато внимание и на  състава на менюто. Наред с останалите неща, в своя профил в Instagram, който в началото на 2021 година е следван от около 12,5 милиона души, Кайла споделя съвети за здравословно хранене. Кайла е известна и с това, че не пие алкохол. Изненадващо, това не е заради високото съдържание на калории, а заради смъртта на любим човек от алкохолно отравяне. Тя осъзнава, че храната е нещо повече от гориво за тялото, затова обръща специално внимание на качеството ѝ. Кайла вярва в балансираното хранене и не е привърженик на изключването на цели групи храни, освен ако някой няма здравословна причина да го прави.

Как изглежда един ден в чинията на Кайла Итсинес?

  • Когато закусва у дома, обикновено включва много сезонни зеленчуци и две препечени филийки. Не пропуска и любимото си кафе. За закуска далеч от дома избира бъркани яйца.
  • Обедите са доста семпли. Не пропуска салатите, в които слага консерва с риба тон, босилек, краставица, чушка, домат и лук. Дресингът е направен от зехтин, балсамико, сушен риган, сол и черен пипер. Ако обядва далеч от дома, тя обича да си хапва суши или например летни ролца.
  • Често вечеря с други членове на семейството си. Тогава избира между различни видове тестени изделия, салати или месо. Кайла подбира храната си така, че да съдържа протеини, въглехидрати и зеленчуци.
  • Ако е необходимо, допълва основното ястие с десерт, като например пресни плодове с кисело мляко, мед и канела. Ако ѝ се хапва повече солена храна, често избира дзадзики.
Менюто на Кайла Итсинес: Как изглежда един ден от храненето ѝ
Снимка от kaylaitsines.com

Тежка диагноза и възможни проблеми със забременяването

Ако животът на тази фитнес дама ви се струва твърде съвършен, повярвайте ми, в живота си тя е преживяла големи премеждия. Още в юношеските си години Кайла има проблеми с хормоналния дисбаланс. Редовно страда от силни менструални болки, гадене и спазми, което допълнително ограничава нормалния ѝ живот и което с течение на времето довежда до потвърдена диагноза ендометриоза. Това заболяване е голямо премеждие за жените, защото може да причини проблеми с бременността. Кайла обаче е страхотен боец ​​и като такъв се изправя срещу това предизвикателство. Доказателство за това е фактът, че през април 2019 г. ражда здраво момиченце и така най-накрая е осъществява мечтата си да стане майка.

„Винаги със страст и много усилия съм изпълнявала собствените си цели и мечти. Винаги ще работя усилено, за да мога да помагам на другите,“  казва Кайла за себе си. 

А какво ще кажете вие – познавате ли тази млада успешна фитнес дама? А опитвали ли сте да тренирате по нейните програми? Споделете опита си с нас.

Източници:

[1] Endometriosis Has Completely Changed My Relationship With My Body – https://www.cosmopolitan.com/health-fitness/a35718023/kayla-itsines-endometriosis-announcement-surgery-2021/

[2] THE BIKINI BODY CULT OF KAYLA ITSINES – https://www.bloomberg.com/features/2016-cult-of-kayla/

[3] Become Fitter, Stronger & More Confident! – https://www.kaylaitsines.com/collections/guides

[4] 'I've not had alcohol in six years': Fitness guru Kayla Itsines explains why she doesn't drink - and it's NOT because of the calories – https://www.dailymail.co.uk/femail/article-4835006/Kayla-Itsines-explains-doesn-t-drink-alcohol.html

[5] Kayla Itsines Just Had Her Baby And The Instagram Post Is Crazy Adorable – https://www.womenshealthmag.com/fitness/a27305795/kayla-itsines-instagram-birth-announcement/

[6] A DAY IN THE LIFE OF 26-YEAR-OLD KAYLA ITSINES — THE MOST INFLUENTIAL FITNESS STAR ON EARTH — WHO HAS A 7-MILLION STRONG INSTAGRAM FOLLOWING – https://www.independent.co.uk/life-style/life-kayla-itsines-most-influential-fitness-star-on-earth-million-instagram-following-blogger-exercise-a7964136.html

[7] My Day On A Plate – https://www.kaylaitsines.com/blogs/lifestyle/my-day-on-a-plate

[8] Kayla Itsines – https://www.kaylaitsines.com

[9] The Untold Truth Of Kayla Itsines – https://www.thelist.com/128410/the-untold-truth-of-kayla-itsines/