6 бързи протеинови десерта

6 бързи протеинови десерта

Протеинът е изключително важен компонент в процеса на изграждане на мускулите, както и при тяхното възстановяване. Освен това има и отличното свойство да засища добре. Протеиновият прах е финансово изгоден и лесен начин за допълване на протеини в течение на деня. Но ако ви е омръзнало да консумирате протеинови напитки и бихте искали да опитате нещо ново, пробвайте някой от тези 6 протеинови десерта, които ще заредят мускулите ви с протеини.

1. Пудинг с чия

Необходими продукти за 1-2 порции:

  • 1 зрял банан
  • 2 супени лъжици протеин (например True Whey)
  • 250 ml мляко (бадемово, оризово, кокосово или друго)
  • 2 чаени лъжички семена от чия

Начин на приготвяне

Разбиваме в блендер банана, заедно с млякото и протеина. След това изсипваме сместа в чаша или в купичка и разбъркваме добре със семената от чия. Оставяме да се втвърди в хладилник поне за 3 часа. Можем да хапнем пудинга директно или евентуално преди консумация да го украсим с любими плодове.

Пудинг с чия

2. Купа протеинов сладолед

Необходими продукти:

  • 250 ml бадемово или друг вид мляко
  • 1 мерителна лъжица протеин (ние използвахме True Whey с вкус на бял шоколад)
  • няколко колелца замразен банан (по желание)

Начин на приготвяне

Смесваме съставките. Ако предпочитаме да получим по-гъста консистенция, използваме по-малко мляко и обратното. Поставяме в хладилник за около час и след това можем да консумираме. Можем да го украсим отгоре с черен шоколад, бадеми или плодове. Добър апетит!                                  

Купа протеинов сладолед

3. Овесена каша с ядки и банани

Необходими продукти:

  • 2 шепи овесени ядки
  • 1 нарязан банан 
  • 1 мерителна лъжица ванилов протеин
  • 2 супени лъжици нарязани орехи 
  • 1 чаша (250 ml) вода

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне

Сипваме водата в купа, добавяме овесените ядки и затопляме в микровълнова фурна за 1 до 2 минути. Разбъркваме добре и оставяме няколко минути, за да се охлади. Добавяме протеина, бананите, ядките и отново разбъркваме. Воала!

Овесена каша с ядки и банани

4. Шоколадови топчета

Необходими продукти:

Начин на приготвяне

Миксираме в блендер фурмите, протеина, млякото, фъстъченото масло, сиропа от агаве и половината от ядките. Сместа трябва да стане леко лепкава, така че топчетата да могат да се оформят добре. Ако масата е твърде суха, добавяме още малко фурми. И обратното, ако е прекалено влажна и лепкава, добавяме фъстъци или протеин на прах. Готовите топчета са подходящи за незабавна консумация, но можем и да ги оваляме в кокос или в какао.

Шоколадови топчета

5. Боровинкови палачинки

Необходими продукти за 3 палачинки:

  • 2 яйца
  • 1 мерителна лъжица протеин
  • 2 чаени лъжици овесени трици
  • шепа боровинки

Начин на приготвяне

Смесваме всички съставки и ги разбъркваме добре, след това напръскваме тигана с олио на спрей и пускаме котлона на средна степен. Пълним черпака с тесто на около една четвърт от обема му и изсипваме тестото в загретия тиган. Печем, докато на повърхността се появят малки балончета, след което обръщаме палачинката и печем от другата страна още две минути. Готово!

Боровинкови палачинки

6. Бадемово-ябълкови мъфини с подправки

Необходими продукти за 12 мъфина:

  • 2 чаши (1 чаша = 250 ml) бадемово брашно
  • 5 мерителни лъжици протеин
  • 4 яйца
  • 1 чаша неподсладен ябълков сок/пюре
  • ½ малка опаковка масло
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1 чаена лъжичка карамфил
  • 2 чаени лъжички бакпулвер

Загряваме предварително фурната на 180°C. Разтопяваме маслото и го смесваме с останалите съставки в купа. След това поставяме в тава хартиени формички за мъфини и ги пълним с тестото на около 3/4 от обема им. Слагаме тавата във фурната и печем приблизително 12 минути.

Бадемово-ябълкови мъфини с подправки

Твърдо вярваме, че някоя от тези рецепти ви е харесала и ще зарадвате с нея не само мускулите си, но и вкусовите си рецептори. А ако статията ви е харесала, подкрепете я чрез споделяне.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *