Фитнес рецепта: Кейк с боровинки и кефир

Фитнес рецепта: Кейк с боровинки и кефир

Днес създадохме кейк, който е лесен за приготвяне, но със сигурност не прави компромис с вкуса, а точно обратното. Сладостта е гарантирана от боровинките, ксилитола и протеините. Забележителната му черта е неговата влажност, която се осигурява предимно от кефира. Този кейк се съчетава чудесно с кафе или чай.

Необходими продукти:

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Един час преди да започнете приготвянето, извадете яйцата и кефира от хладилника. Подгответе формата за печене, като я намажете със спрей за готвене и я посипете с едро брашно или грис.

След това нека започнем да приготвяме тестото, което е много просто. В купа смесете кефира, олиото, яйцата и ароматните капки Flavor Drops и разбъркайте всичко добре. В друга купа смесете сухите съставки, а именно брашното, ксилитола, протеина на прах, бакпулвера и солта. Внимателно сложете сухите съставки в мокрите и пригответе гладко тесто. Накрая добавете боровинките и ги разбъркайте. Ако тестото изглежда твърде течно, добавете малко брашно. Ако тестото изглежда твърде гъсто, добавете малко кефир.

Кейк с кефир и боровинки - Начин на приготвяне

Изсипете тестото в намазнена и поръсена с брашно форма и я поставете във фурната, загрята на 175°C. Печете за около 50 минути. За да проверите дали е кейкът е готов, изпробвайте с шишче и ако то излезе сухо, можете да извадите кейка от фурната. Оставете го да се охлади за известно време в тавата, след което го обърнете върху решетка и го оставете да изстине напълно.

Нашият съвет: Преди сервиране можете да полеете кейка с кленов сироп или сироп от агаве.

Кейк с кефир и боровинки

Открийте нашите бестселъри:

Хранителна стойност

1 порция (общо 12 порции)

Енергийна стойност197 kcal
Протеини8 g
Въглехидрати21 g
Мазнини9 g

Ако обичате влажни кейкове, този с боровинки и кефир ще ви хареса.

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като използвате хаштага #gymbeamcom.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *