Фитнес рецепта: Кремообразен паприкаш с нахут

Фитнес рецепта: Кремообразен паприкаш с нахут

Ястието, познато като паприкаш с пиле е класическо и често участва в менюто на много семейства. Какво ще кажете да приготвим негова веган версия? Заместихме пилето с нахут и омекотихме вкуса с кокосово мляко, вместо със сметана. Резултатът е вкусно ястие, направено само от растителни съставки, което може да е готово само за 20 минути. Сервирахме кремообразния сос с ориз, а можете да опитате и с паста. Ако изберете паста от бобови култури можете да увеличите количеството протеини в ястието.

Съставки:

Съставки за гарнитурата:

  • 320 г ориз (в сурово състояние)
  • пресен кориандър или босилек
Кремообразен паприкаш с нахут - Съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Упътване:

Пригответе тенджера, в която ще изсипете зехтина и ще го загреете. След това добавете лука, който предварително сте нарязали на ситно. Запържете го, докато стане прозрачен и поръсете с червен пипер. Продължете да пържите за кратко. Ако пържите твърде дълго, червеният пипер ще стане горчив. Добавете половината (около 240 гр) нахут и зеленчуковия бульон. Поставете капака на тенджерата и оставете всичко да се вари за около 10 минути. Блендирайте цялата смес, с помощта на пасатор. Оставете още малко да поври и добавете кокосовото мляко с останалата част от нахута. Добавете сол, черен пипер, чили и други любими ваши подправки. Оставете всичко да поври заедно, докато се смеси добре.

Можете да сервирате паприкаша с нахут с всякаква гарнитура по ваш вкус. Ние заложихме на класическия вариант с ориз.

Кремообразен паприкаш с нахут

Хранителни стойности

1 порция с ориз (4 порции общо)

Енергийна стойност593 kcal
Протеини16 гр
Въглехидрати98 гр
Мазнини13 гр
Фибри10 гр

Преди да сервирате ястието, украсете го с любимите си билки. Кориандър и магданоз са отличен избор, тъй като пасват на нахута.

Ако желаете, можете да споделите творенията си с нас в социалните мрежи с хаштаг #gymbeambg.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *