Фитнес рецепта: Шоколадов кейк с рикота

Фитнес рецепта: Шоколадов кейк с рикота

Ако обичате влажни десерти, този определено ще ви допадне. За основа сме използвали млечни продукти, които правят кейка влажен, а освен това има чудесна хранителна стойност. А какъв би бил един десерт без шоколад, нали? Това вкусно лакомство гарантирано ще ви спечели!

Необходими продукти:

Шоколадов кейк с рикота - съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Сложете млякото и водата да заврат, добавете гриса и варете за кратко, докато се сгъсти. Оставете гъстата грис каша да се охлади малко. През това време разбийте яйцата с тръстиковата захар на гъста бяла пяна, добавете какаото, ситно настърганата портокалова кора (която предварително трябва да е добре почистена) и разбъркайте пяната внимателно. Постепенно разбъркайте рикотата и частично охладената каша от грис – тестото трябва да е гладко. Накрая се разбърква с нарязания шоколад. Постелете форма за кекс (с диаметър 20 cm) с хартия за печене или напръскайте с маслен спрей и изсипете тестото в нея.

Шоколадов кейк с рикота - начин на приготвяне

Поставете в предварително загрята фурна на 180°C и печете за около един час. Когато го извадите от фурната, оставете го да изстине напълно, преди да го сервирате. Поръсете с пудра захар и сервирайте. Насладете се!

Шоколадов кейк с рикота

Открийте нашите бестселъри:

Хранителна стойност

1 порция (общо 10 парчета)

Енергийна стойност220 kcal
Протеини9 g
Въглехидрати28 g
Мазнини8 g

Ако обичате влажни сладкиши, този сочен кейк със сигурност ще ви хареса.

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *