Ако обичате влажни десерти, този определено ще ви допадне. За основа сме използвали млечни продукти, които правят кейка влажен, а освен това има чудесна хранителна стойност. А какъв би бил един десерт без шоколад, нали? Това вкусно лакомство гарантирано ще ви спечели!
Необходими продукти:
- 400 ml нискомаслено мляко
- 400 ml вода
- 300 g рикота
- 150 g грис
- 120 g тръстикова захар
- 50 g черен шоколад
- 25 g какао
- 10 g пудра захар за украса
- 3 яйца
- кората от половин портокал
- Спрей с кокосово масло за напръскване на формата за кекс (може да се замени с масло или друга мазнина)
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Сложете млякото и водата да заврат, добавете гриса и варете за кратко, докато се сгъсти. Оставете гъстата грис каша да се охлади малко. През това време разбийте яйцата с тръстиковата захар на гъста бяла пяна, добавете какаото, ситно настърганата портокалова кора (която предварително трябва да е добре почистена) и разбъркайте пяната внимателно. Постепенно разбъркайте рикотата и частично охладената каша от грис – тестото трябва да е гладко. Накрая се разбърква с нарязания шоколад. Постелете форма за кекс (с диаметър 20 cm) с хартия за печене или напръскайте с маслен спрей и изсипете тестото в нея.
Поставете в предварително загрята фурна на 180°C и печете за около един час. Когато го извадите от фурната, оставете го да изстине напълно, преди да го сервирате. Поръсете с пудра захар и сервирайте. Насладете се!
Открийте нашите бестселъри:
Хранителна стойност | 1 порция (общо 10 парчета) |
---|---|
Енергийна стойност | 220 kcal |
Протеини | 9 g |
Въглехидрати | 28 g |
Мазнини | 8 g |
Ако обичате влажни сладкиши, този сочен кейк със сигурност ще ви хареса.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар