Вход
Recept - Tradičné mexické chilli con carne s ryžou

Фитнес рецепта: Традиционно мексиканско ястие Чили Кон Карне с ориз

Страстта ни към екзотичните ястия отдавна ви е известна. Знаем, че и вие обичате да опитвате нашите екзотични рецепти. Няма значение дали това е така, защото ви ги представяме в един по-здравословен вариант, понеже обичате да опитвате нови вкусове или просто знаете как да оценявате добрата храна. Важното е, че се наслаждавате на нашите рецепти и ние можем постоянно да измисляме страхотни нови вкусотии, с които да ви зарадваме Този път ви представяме традиционното леко пикантно мексиканско Чили Кон Карне, което има перфектно балансирани хранителни стойности.

За приготвянето са ви необходими:

За сервирането са ви необходими:

Съставки за Чили Кон Карне

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

В малко зехтин запържете до златисто нарязания на дребно лук. След това към него добавете стричкания чесън, сладкия червен пипер, смления кимион, чили, каймата и запържете всичко заедно, като от време на време разбърквайте, докато месото придобие леко кафяв цвят. Добавете доматеното пюре, разбъркайте го добре в сместа с месото и след това добавете нарязаните домати и телешкия бульон. Разбъркайте всичко добре, покрийте с капак и оставете да се задуши за около 20 минути на тих огън. Докато се задушава, от време на време разбърквайте. След това добавете фасула, царевицата и задушете за още 5 – 10 минути. Накрая овкусете със сол, подправки и парченце качествен черен шоколад. Сервирайте ястието с ориз и пресен кориандър. Преди сервиране, може да го поръсите с малко сок от лайм. Добър апетит!

Фитнес рецепта: Традиционно мексиканско ястие Чили Кон Карне с ориз
Хранителни стойности1 порция без гарнитура (общо 3 порции)
Калории271
Протеини30 g
Въглехидрати15 g
Мазнини10 g

Вярваме, че няма да измине много време и съвсем скоро ще си приготвите новата екзотична рецепта за Чили кон Карне, с която ще зарадвате себе си и близките си. Ако рецептата ви е харесала, не забравяйте да я споделите.