Новите идеи за ястия в кутия за обяд винаги са полезни. За щастие пилешките гърди са универсална съставка, която можете да приготвяте всеки път по различен начин. Днес решихме да ги комбинираме с кускус, зеленчуци и босилеково песто, което перфектно свързва цялото ястие. Изядохме ястието, докато беше още топло, но през горещите летни дни може да се консумира и студено.
Необходими продукти:
- 500 g пилешки гърди
- 250 g пълнозърнест кускус
- 200 g замразен зелен фасул
- 150 g чери домати
- 100 g замразен грах
- 50 g песто от босилек
- 3 скилидки чесън
- 50 g песто от босилек
- 1 ч.л. сух босилек
- шепа пресен босилек или други билки
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Започнете, като нарежете пилешките гърди на малки парченца. Овкусете ги с щипка сол и черен пипер според вкусовите си предпочитания. Загрейте голяма супена лъжица олио в голям тиган и запържете пилешките парчета, докато придобият красив златист цвят. След като се изпържат, оставете пилето настрана. В същия тиган добавете ситно нарязания чесън и го оставете да се запържи за малко. След това добавете в тигана замразения боб, граха и разполовените чери домати и ги задушете набързо. Върнете запърженото пиле в тигана, добавете босилковото песто и разбъркайте всичко добре. На този етап не се колебайте да добавите още малко сол и черен пипер, ако е необходимо. След като ароматите се смесят, отстранете тигана от котлона.
Смесете кускуса със сушен босилек, щипка сол и го залейте с вряла вода (следвайте инструкциите на опаковката, като обикновено съотношението е 2 части течност към 1 част кускус). Покрийте кускуса с капак, оставете го да престои 5 минути и след това го разбъркайте с вилица. След като всичко е готово, е време да сервирате. Започнете, като поставите пласт кускус в чинията, а след това го покрийте със сместа от пилешко месо и зеленчуци. За допълнителна свежест украсете с босилек или други подправки по ваш избор.
Хранителна стойност | 1 порция (общо 4 порции) |
---|---|
Енергийна стойност | 474 kcal |
Протеини | 39 g |
Въглехидрати | 50 g |
Мазнини | 12 g |
Фибри | 5 g |
Пилешкото с кус-кус е фантастичен вариант за обяд, дори когато е опаковано в кутия за обяд. Зеленчуковата смес, обогатена с песто, ще ви помогне да откриете нови вкусови комбинации.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар