Фитнес рецепта: Пухкава пандишпанова торта с плодове

Web - Nadýchaná bublanina s ovocím

Представете си традиционната пандишпанова торта. Напомня ли ви на посещенията ви при баба ви? За нас със сигурност е така и именно затова не успяхме да устоим на тази рецепта за пандишпанова торта със сливи и боровинки, освен това е във фитнес версия! Нека да преминем към приготвянето на тази вкусотия!

Продукти:

  • 150 гр. брашно от лимец
  • 120 мл. вода
  • 2 яйца
  • 40 гр. тръстикова захар
  • 40 гр. ябълково пюре (храна за бебета без захар) 
  • 30 гр. от протеина Just Whey вкус ванилия
  • 200 гр. сливи
  • 150 гр. боровинки
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
Съставки

Приготвяне:

Преди всичко отделяме жълтъците от белтъците, и разбиваме жълтъците с водата и тръстиковата захар до получаване на гъста пяна. След това добавяме ябълковото пюре, протеина, брашното смесно с бакпулвера и разбъркваме всичко внимателно. Би трябвало да получим кремообразна смес с по-течна консистенция, затова ще добавим толкова вода, колкото е необходимо. Разбийте белтъците докато станат твърд и ги добавете внимателно в сместа. Изсипете сместа в малка тава (ние използвахме 20х20 см), покрита с пергаментова хартия. Поставете сливите, разрязани на четвъртинки и боровинките в сместа и нежно притиснете всичко в сместа. Печете пандишпановата торта за приблизително 25 минути на 180 ℃. След изпичането, оставете го да се охлади напълно и го сервирайте! 

Хранителни стойности за 1 парче (общо 9 парчета)

Калории

Протеини

Въглехидрати

Мазнини

126

6 гр

23 гр

2 гр

Вярваме, че с тази рецепта за плодова пандишпанова торта не само ще си спомните за безгрижните си детски моменти, но също ще й се насладите. Ако ви хареса тази рецепта, не забравяйте да я подкрепите като я споделите.