Рецепта: Бананов сладолен от само 2 съставки

От ъгъла на кухнята един банан не ви изпуска от поглед. И нас също. Опитахме се да го игнорираме, но не се получава. Изглежда не успяваме да изядем бананите достатъчно бързо, а вместо това си приготвяме от тях най-различни изкушения като протеинови блокчета, бисквитки, мъфини, естествено и смутита и други подобни вкусотийки. Днес решихме да си приготвим бананов сладолед от само 2 съставки.

    

Може би тази рецепта изглежда на пръв поглед леко странна, може би не ви вдъхва доверие. Чудите се как е възможно да получите кремообразен сладолед само от две съставки? Сега ще ви покажем, че това е възможно. Ще създадем истински деликатес!

 

За приготвяне на бананов сладолед от само 2 съставки са ви необходими:

• 4 големи узрели банана
• 2 лъжици ядково масло (тахан) (от фъстъци, бадеми или кашу)

     

Рецепта: Бананов сладолед от само 2 съставки

    

Начин на приготвяне:

Първо е необходимо да обелите бананите и да ги нарежете на кръгчета. После ги наредете върху тава или чиния и ги сложете във фризер за 1-2 часа. След като са добре замръзнали, извадете от фризера и блендирайте банановите парченца в мощен блендер, докато получите кремообразна консистенция. 

    

Фитнес бананов сладолед от две съставки - банан и паста от ядки

    

Добавете ядковото фъстъчено или бадемово масло и още веднъж за кратко блендирайте до получаване на хомогенно пюре. Воала! Готово! Можете да сервирате този кремообразен сладолед веднага. Ако предпочитате по-твърд или по-замръзнал сладолед, сложете го за още десетина минути във фризера. Сервирайте сладоледа украсен с безкалоричен сироп според вкуса си.

     

Рецепта: Бананов сладолен от само 2 съставки - банан и паста от ядки

    

Съвет: Ако искате, при блендиранена бананите може да добавите 1 - 2 супени лъжици мляко, за по-лесно блендиране. Необходимо е да имате достатъчно мощен кухненски робот или блендер. 

    

Напишете ни като коментар, каква вкусотия с банани най-често си приготвяте. Ще опитате ли да си приготвите този вкусен бананов сладолед? Ако рецептата ви е харесала и искате и други хора да я изпробват, не се колебайте и я споделете с приятели.