Когато ви се прияде солено, не е необходимо веднага да посягате към пакет чипс. Днес ще ви покажем как да си приготвите този деликатес, който с лекота превъзхожда обикновените силно преработени снаксове. Приготвянето на тези топчета с кускус и сирене е изключително просто, така че наистина всеки може да се справи с него. След като опитате, ще разберете. Но бъдете внимателни, те обикновено изчезват от чинията много бързо.
Необходими продукти:
- 200 g пълнозърнест кускус
- 120 g моцарела лайт
- 100 g галета
- 30 g сирене пармезан
- 2 яйца
- 1 и ½ ч.л. сушена мащерка
- шепа пресни билки (босилек, розмарин)
- спрей за готвене със зехтин
- смлян черен пипер на вкус
- сол на вкус
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Овкусете пълнозърнест кускус със сол и го сварете според указанията на опаковката. След като е готов, добавете черен пипер на вкус и го оставете да се охлади. След това добавете настърганата моцарела, пармезана, 2 яйца, 1 и ½ чаена лъжичка мащерка, шепа нарязани билки и 60 g галета към охладения кускус. Така ще се получи компактна смес, от която можете да оформите топчета. След като приготвите топчетата, ги оваляйте в останалата галета, смесена с ½ чаена лъжичка мащерка и щипка сол. Поставете топчетата върху застлана с хартия за печене тава.
Накрая ги напръскайте със зехтин и ги изпечете до златистокафяво за 30 минути при 180 °C.
Открийте нашите бестселъри:
Хранителна стойност | 1 топче (общо 25 топчета) |
---|---|
Енергиийна стойност | 62 kcal |
Протеини | 3 g |
Въглехидрати | 9 g |
Мазнини | 1.5 g |
Сега остава само да решите как да поднесете тези вкусни топчета с хрупкава коричка. Домашно приготвен дип от гръцки йогурт, майонеза light или сос ZERO е чудесен избор.
Не се колебайте и споделете творенията си с нас в социалните мрежи, като използвате хаштага #gymbeamcom.
Добави коментар