Вход
Web - Avokádové loďky plnené vajíčkom

Фитнес рецепта: Лодки с авокадо и яйца

Авокадото в последно време стана много популярно не само заради невероятния си вкус и универсална употреба, но и заради съдържанието му на хранителни вещества и най-вече на здравословни мазнини, които са много полезни за организма ни. Този път го използвахме за направата на бърза закуска – лодки с авокадо и яйца, която ни отне са няколко минути, но се погрижихме за това да сте заредени с енергия и да сте усмихнати цяла сутрин. Елате и я пригответе с нас!

Съставки:

Може да се интересувате от тези продукти:

Инструкции:

Разрежете авокадото по дължина и премахнете костилката. Издълбайте с лъжица и двете половини на авокадото, за да направите място за яйцето. Отрежете част от дъното на авокадото, за да не се изтърколи от чинията ви. Напръскайте го леко с лимонов сок, подсолете го и първо поставете жълтъка в издълбаната част, а след това поставете с лъжица, колкото белтък можете да поберете без да го излеете. Подправете яйцето със сол и черен пипер и печете авокадотата върху тава, която предварително сте покрили с хартия за печене или сте напръскали със зехтин в спрей при температура от 200°C за около 15-20 минути. Сервирайте печеното авокадо, докато е още топло и поръсете с пресни билки. Пожелаваме ви приятно гурме преживяване!

Фитнес рецепта: Лодки с явокадо и яйца
Хранителни стойности за 1 порция (общо 4 порции)

Калории

Протеини

Въглехидрати

Мазнини

168

7 гр

4 гр

15 гр

Вярваме, че тази простичка, но много вкусна рецепта за лодки с авокадо и яйца е привлякла вниманието ви и често ще си я приготвяте, а може би и с различен пълнеж. Ако ви е харесала рецептата, подкрепете я като я споделите.