Фитнес рецепта: нисковъглехидратен протеинов хляб, богат на фибри

Фитнес рецепта: нисковъглехидратен протеинов хляб, богат на фибри

Предлагаме ви още една чудесна рецепта за фитнес хляб с ниско съдържание на въглехидрати, който съдържа голяма доза протеини и фибри. Накрая ще ви дадем и страхотен съвет как да си приготвите хранително балансирана сладка закуска, която ще ви помогне да започнете деня си с настроение и оптимизъм.

Необходими съставки:

  • 450 мл вода
  • 100 г неовкусен оризов протеин
  • 100 г конопено брашно
  • 100 г брашно от нахут
  • 40 г царевично нишесте
  • 30 г разтворими фибри Псилиум
  • 15 г тиквени семки
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • ½ чаена лъжичка сода за хляб
  • ½ чаена лъжичка сол

Може да се интересувате от тези продукти:

Инструкции:

Първо разтворете псилиума в 450 мл вода, разбъркайте добре и го оставете да набъбне за 15 минути. В друга купа смесете протеина, конопеното брашно, брашното от нахут, царевичното нишесте, бакпулвера, содата и солта. След 15 минути можете да добавите тези насипни съставки към гелообразната смес от вода и фибри. Размесете образуваната маса на ръка за около 5-10 минути, докато се получи твърдо незалепващо тесто. Напръскайте формата за печене със зехтин, след което поставете тестото в нея и я поръсете отгоре с тиквените семки. Печете хляба в предварително загрята фурна на 180°Cза 50 минути. След като се изпече, оставете го да се охлади и му се насладете!

ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИЗА ЕДНО ПАРЧЕ (ОТ ОБЩО 12 ПАРЧЕТА)
Калории105
Белтъчини11 г
Въглехидрати8 г
Мазнини2 г

Необходими продукти за закуска с протеинов хляб:

Инструкции:

Всичко, което трябва да направите, е следното – да намажете фъстъчено масло на 3 филии хляб, да поръсите с канела, да украсите с плодовете и да се наслаждавате. Мням!

Фитнес рецепта: нисковъглехидратен протеинов хляб, богат на фибри

И така, вдъхновихме ли ви? Вярваме, че сме успели и че скоро и сами ще опитате да приготвите тази чудесна фитнес рецепта за нисковъглехидратен протеинов хляб. Ако мислите, че и вашите приятели биха се зарадвали на рецептата, не забравяйте да я споделите.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *