Картофените кюфтета са изключително просто и вкусно ястие, което може да се консумира самостоятелно или като гарнитура към месо със сос. Недостатъкът на начина, по който обикновено се приготвят, е голямото количество олио, което се използва за пържене. Днес решихме да олекотим това фантастично ястие и да приготвим картофени кюфтета, печени на фурна. Те се получават хрупкави и това не влошава вкуса им, а може би дори го подобрява.
Съставки за картофените кюфтета:
- 1,1 kg картофи
- 100 g БИО Микс 5 зърнени култури
- 2 яйца
- 2 с.л. зехтин (можете да използвате и зехтин в спрей)
- подправки на вкус: сол, черен пипер, мащерка, гранулиран чесън, сладка паприка
Съставки за дипа:
- 1 опаковка гръцки йогурт
- сушен чесън
- черен пипер
- сок от лайм
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и настържете картофите на едро ренде. Поставете ги в купа, подправете със сол на вкус и ги оставете да отделят влагата си. След известно време изстискайте излишната вода и я отцедете. След това добавете БИО Микс 5 зърнени култури , яйцата и подправките към картофите и ако е необходимо, добавете още малко сол.
Разбъркайте добре цялата смес. Ако ви се струва твърде течна, добавете още малко люспи. Вземете хартия за печене, поставете я върху тава и леко я намажете с една супена лъжица зехтин, за да може кюфтетат да станат хрупкави отдолу. Оформете сместа на малки картофени кюфтета. Трябва да се получат около 26 такива.
Подредете ги едно до друго върху хартията за печене и ги намажете с останалия зехтин (или използвайте спрей за масло). Поставете тавата с картофените кюфтета във фурната, загрята на 190 °C (374°F), и ги печете, докато станат златистокафяви. Това трябва да отнеме около 30-40 минути.
Открийте нашите бестселъри:
Хранителна стойност | 1 картофено кюфте без дип (общо 26 броя) |
---|---|
Енергийна стойност | 59 kcal |
Протеини | 2 g |
Въглехидрати | 10 g |
Мазнини | 1 g |
Фибри | 1 g |
Ако обичате хрупкави картофени кюфтета, тази версия ще ви хареса. Вкусът им е чудесен с дип от йогурт, ZERO дресинг или с разтопено сирене отгоре.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар