Фитнес рецепта: Шницели от тиквички и пресни подправки

Фитнес рецепта: Шницели от тиквички и пресни подправки

Хапнете си здравословна вечеря, приготвянето на която отнема много малко време! Именно такива са шницелите от тиквички с подправки и високо съдържание на белтъчини. Ще ги опитате ли заедно с нас?

За тестото са ви необходими:

  • 400 г тиквички (2 малки тиквички)
  • 50 г пълнозърнесто брашно от лимец
  • 40 г твърд кашкавал (може също и едам, пармезан или гауда)
  • 2 яйца
  • ½ чаена лъжичка смлян кимьон
  • ½ чаена лъжичка сушени билки (риган, босилек)
  • ¼ чаена лъжичка черен пипер
  • шепа пресни подправки (чесън, босилек, магданоз)
  • сол на вкус
  • зехтин в спрей
Шницели от тиквички и пресни подправки - съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Изплакнете тиквичките под вода, подсушете ги и се настържете на ситно в купа. Добавете малко сол и оставете да престоят поне 5 минути. След това поставете тиквичките в чиста кърпа и изстискайте старателно, за да отстраните водата. Междувременно настържете кашкавала и нарежете на дребно пресните подправки. Когато тиквичките са вече изстискани от водата, сложете ги в купата и добавете яйцата, брашното, настъргания кашкавал, нарязаните пресни подправки, както и сухите подправки. Разбъркайте всички съставки заедно, докато получите хомогенна смес.

Напръскайте малко зехтин върху загретия тиган и с помощта на лъжица слагайте от тестото, за да оформите шницелите. Изпечете шницелите за около 2 минути от всяка страна. Сервирайте готовите шницели топли с пресни зеленчуци или с безкалоричен сос. Насладете се на техния изключителен вкус!

Фитнес рецепта: Шницели от тиквички и пресни подправки
Хранителни стойностив 1 шницел (общо 2 шницела)
Калории273
Белтъчини19 г
Въглехидрати23
Мазнини13 г
Фибри4 г

Хареса ли ви нашата фитнес рецепта за шницели от тиквички? Ако е така, не се колебайте и подкрепете рецептата като я харесате и споделите с приятелите си.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *