Този кекс е за тези, които обичат влажни десерти с аромат на плодове. Благодарение на бананите той определено няма да е сух. Освен това ще оцените колко прекрасно ухае цялата кухня. Дали ще го предпочетете като междинно похапване или със следобедното си кафе?
Необходими продукти:
- 250 g (приблизително 2-3 броя) зрели банани
- 150 g фино пълнозърнесто брашно от лимец + около 15 g за поръсване на формата
- 120 g тръстикова захар
- 100 g пълнозърнесто брашно
- 80 ml нискомаслено мляко
- 60 ml олио от рапица
- 60 g черен шоколад (можете да използвате шоколадови капки или да нарежете блокче на по-малки парченца)
- 40 g ядки пекан
- 30 g ванилов протеин
- 10 g бакпулвер
- 2 яйца
- Спрей с кокосово масло за намазване на формата (може да се използва и краве масло)
- 10 g пудра захар за поръсване (по желание)
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
В купа смесете олиото със захарта, яйцата, леко намачканите зрели банани и млякото до гладка смес. След това добавете брашното, протеина, бакпулвера и разбъркайте внимателно, но старателно. Нарежете шоколада и ядките и ги сложете в сместа.
Подгответе формата, напръскайте я със спрей с кокосово масло или я намажете с друга мазнина и я поръсете с брашно. Прехвърлете сместа в подготвената форма и печете в предварително загрята фурна на 170°C за около 50 минути. Проверете дали кексът е готов, като поставите шишче. Ако тестото все още полепва по шишчето, печете до готовност. Оставете кекса да изстине напълно, преди да го извадите от формата, за да не се счупи. Преди сервиране можете да го поръсите с пудра захар.
Открийте нашите бестселъри:
Хранителна стойност | 1 парче (общо 15 парчета) |
---|---|
Енергийна стойност | 205 kcal |
Протеини | 6 g |
Въглехидрати | 25 g |
Мазнини | 9 g |
Ако обичате сладки и влажни десерти на плодова основа, то банановият кекс е чудесен избор.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар