Фитнес рецепта: Сладкиш с тиква и пекани

Фитнес рецепта: Сладкиш с тиква и пекани

Харесвате ли есенни ароматни десерти, които изпълват цялата кухня с приятно ухание? Ако е така, попаднали сте на правилното място. Ето една рецепта за перфектен кекс, който да си приготвите през уикенда. Основната му съставка е тиква, която придава на кекса приятна мека консистенция. А стабилното количество протеин на прах гарантира, че сладкишът е с високо съдържание на протеин. Така че нека да се захващаме с приготвянето.

Необходими продукти:

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Ако вече имате готова печена тиква, ще имате по-малко работа, ако не, първо трябва да се заемете с нея. Пригответе тава, която покрийте с хартия за печене. Измийте тиквата Хокайдо и я разрежете на две половини. Не белете и не изрязвайте кората на тиквата, не е необходимо. Издълбайте семките от двете половини, след което сложете тиквата в тава и я изпечете в загрята фурна на 180°C за около 30-45 минути (в зависимост от големината на тиквата). Ако искате да съкратите времето за печене, може да нарежете тиквата на по-малки парчета. Добре изпечената тиква се познава по това, че когато я набодете с вилица, тя е напълно мека. Когато тиквата е готова, оставете я да изстине и можете да започнете следващата стъпка.

Сложете печената тиква в голяма купа и я намачкайте. Можете също да използвате и пасатор. След това добавете всички останали съставкиграховия протеин, сиропа от фурми, брашното от спелта, водата, канелата, содата, ябълковия оцет, смляното ленено семе и ядките пекан. Предварително може да нарежете ядките на по-малки парченца, за да се разпределят по-добре в сладкиша. Смесете всички съставки старателно, за да получите хомогенна маса. След това вземете форма за печене. За да избегнете залепване на тестото към формата, напръскайте я с кокосово масло в спрей. Прехвърлете тестото във формата за кекс, сложете в предварително загрята на 180°C фурна и изпечете за около 40 минути. Можете да разберете дали кексът вече е готов, като го набодете с клечка за зъби на няколко места. Ако тестото не полепва по клечката, значи сладкишът е готов. След като извадите сладкиша от фурната, обърнете го върху голяма чиния и го оставете да изстине. Накрая го украсете с малко допълнителни пекани, ядково масло или ZERO топинги.

Есенен кекс с тиква и пекани
Хранителни стойности1 порция без топинги (общо 10 порции)
Енергийна стойност260 kcal
Протеини16 g
Въглехидрати35.5 g
Мазнини5 g
Фибри4.5 g

Харесахте ли този пухкав есенен сладкиш или все пак предпочитате да си хапвате тиква под формата на супа?

Не се колебайте и споделете в социалните мрежи кулинарните си творения, като ни тагнете #gymbeambg.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *