Когато мекото тесто се срещне с хрупкавите бадеми на повърхността, няма как да не се получи. Приготвянето не е никак сложно и за нула време ще се изпече във фурната. Можете да му се насладите с чаша кафе или друга гореща напитка.
Необходими продукти:
- 150 g обикновено брашно
- 120 ml полуобезмаслено мляко
- 60 g тръстикова захар
- 40 g цели макови семена
- 40 ml рапично олио
- 2 яйца
- 1 и ½ ч.л. бакпулвер
- щипка сол
Съставки за финалните щрихи:
- 80 g конфитюр от сини сливи (можете да използвате и Jammy Spread)
- 30 g филирани бадеми
Може да се интересувате от тези продукти:
Инструкции:
Смесете брашното с маковото семе, захарта, бакпулвера и солта. Добавете яйцата, олиото и млякото, след което разбъркайте всичко внимателно и старателно. Изсипете тестото в малка тава за печене (нашата беше с размери 20×20 cm) и го поставете във фурната, предварително загрята на 180 °C, за около 25 минути или докато клечка за зъби излезе суха от сладкиша. След като кейкът е готов, извадете го от фурната. Докато е още горещ, намажете отгоре със сладко от сливи и поръсете с филирани бадеми. Оставете кейка да изстине напълно и тогава воала, готов е за сервиране.
Открийте нашите бестселъри:
Хранителни стойности
| 1 порция (общо 9 парчета) |
---|---|
Енергийна стойност | 222 kcal |
Протеини | 5 g |
Въглехидрати | 27 g |
Мазнини | 10 g |
Фибри | 2 g |
Този прост и вкусен сладкиш е идеален за дни, в които искате да изпечете нещо вкусно, без да прекарвате много време в кухнята. Определено си заслужава да опитате.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като използвате хаштаг #gymbeamcom.
Добави коментар