Днес решихме да приготвим кюфтета, но не просто кюфтета, а вегетариански вариант. Вместо месо използвахме гъбена смес, която ще изпълни цялата кухня с прекрасния си аромат. И разбира се, при сервирането не трябва да се пропускат магданоз, картофено пюре и кисели краставички.
Съставки за кюфтетата:
- 500 g гъби (печурки, гъби Болетус и др.)
- 100 g галета (50 g за сместа, 50 g за покритието)
- 4 скилидки чесън
- 2 шепи бейби спанак
- 2 яйца
- 2 супени лъжици мая
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Съставки при сервиране:
- картофено пюре
- кисели краставички
- магданоз
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Почистете лука и го нарежете на ситно, както и гъбите. Добавете 1 с.л. зехтин в тиган и запържете лука и гъбите в него. Те ще пуснат вода, запържете ги, докато водата изчезне. След това добавете счукания или ситно нарязан чесън, бейби спанака и смления черен пипер и сол на вкус. Задушавайте още 2-3 минути, отстранете от котлона и оставете да се охлади за кратко. След това прехвърлете сместа в купа, добавете маята, 50 g галета и яйцата. Овкусете сместа със сол и черен пипер и започнете да оформяте кюфтета, които след това оваляйте в останалата галета.
Загрейте останалата 1 с.л. олио в тиган и изпържете кюфтетата до златисто кафяво. Сега можете да сервирате ястието. Ние избрахме картофено пюре, кисели краставички и магданоз. Освен това вкусът е чудесен и с пресен хляб и ZERO сосове.
Открийте нашите бестселъри:
Хранителна стойност | 1 порция без гарнитурата (общо 3 порции) |
---|---|
Енергийна стойност | 321 kcal |
Протеини | 16 g |
Въглехидрати | 36 g |
Мазнини | 11 g |
Фибри | 7 g |
Ако искате да опитате безмесен вариант на тази класическа рецепта, тези кюфтета от гъби определено ще ви харесат.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар