Фитнес рецепта: Веган стир-фрай с тофу и зеленчуци

Фитнес рецепта: Веган стир-фрай с тофу и зеленчуци

Чували ли сте за ястие, наречено стир-фрай? Това е метод на приготвяне, при който всички съставки се слагат в горещ тиган с олио и бързо се запържват, за да станат хрупкави. Звучи просто, нали? Най-трудната задача е да решите кои съставки да използвате за вашето ястие. Този път избрахме веган вариант и използвахме тофу като основна съставка. Добавихме и зеленчуци и гъби, които придават на ястието неповторим вкус. Резултатът определено си заслужава.

Съставки:

За сервиране (по желание):

  • ориз
  • сусамови семена
  • пресен кориандър
  • лайм
Веган стир-фрай с тофу и зеленчуци - съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне

Първо, вземете тофу и с помощта на хартиени салфетки отстранете излишната вода. Нарежете го на по-малки кубчета. Нарежете тиквичките, гъбите и лука на тънки филийки. Обелете морковите и ги нарежете на тънки филийки. След това загрейте тиган с мазнината и запържете в него гъбите, тофуто, лука и морковите. След кратко време добавете тиквичките, снежния грах и кокосовата захар. Изсипете соевия сос и сока от лайм върху сместа и разбъркайте всичко добре.

Веган стир-фрай с тофу и зеленчуци - начин на приготвяне

Сотирайте в продължение на 2 минути и след това свалете от котлона. Зеленчуците трябва да са все още хрупкави. И сте готови. След това просто изберете гарнитура и сервирайте.

Нашият съвет: Ястието е много вкусно с ориз, сусам, кориандър и лайм. Но няма да сбъркате и с киноа или ZERO noodles.

Веган стир-фрай с тофу и зеленчуци
Хранителни стойности
1 цяла порция без гарнитура (общо 2 порции)
Енергийна стойност354 kcal
Протеини24 г
Въглехидрати26 г
Мазнини15.5 г
Фибри7 г

Stir-fry е свежо ястие, което е много вкусно и студено. Особено ще го оцените в горещите летни дни, когато можете да го вземете в кутия за обяд на работа и да го изядете, без да го претопляте. 

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *