Вход
Stephanie Davis: Fitnesska, která sestavila cvičební program na hubnutí

Стефани Дейвис: Победителка в състезания по Бикини фитнес, модел и автор на популярна фитнес програма

Стефани Дейвис е млада австрийка, чийто успех е забелязан може би от всекиго, който се интересува от женски спорт. Родена е на 13 май 1991 г. и от ранна възраст се занимава с много спортни дейности. Опитвала е например конна езда, балет, гимнастика и лека атлетика. През детските ѝ години обаче дори не ѝ хрумва, че може да изкарва прехраната си чрез спорта, затова мечтае да стане продавачка, учителка или зъболекар.

Първият голям обрат в живота на Стефани се случва, когато тя е на 16 години. Тогава един мъж на улицата се доближава до нея с предложение да я снима. След дълго обмисляне, тя решава да се възползва от новата възможност и, придружена от майка си, отива на първата си професионална фотосесия. Всичко минава чудесно, снимките са страхотни и получават много положителни отзиви. Когато Стефани разбира, че може да печели пари по този начин, тя решава да се свърже с различни агенции, които биха могли да ѝ предоставят повече такива възможности. Разбира се, Стефани среща отхвърляне, тъй като тя е прекалено ниска за модел, ръстът ѝ е едва 162 см. Младата Стефани обаче не се отказва. Тя започва сама успешно да намира конкурси, в които може да участва като модел. Благодарение на това по време на студентските си години успява да припечелва пари като фотомодел.

Стефани Дейвис и прехода от фотомодел към фитнеса и състезанията IFBB Fitness Bikini
Източник: pinterest.com

От фотомодел към фитнес модел

Втората повратна точка в живота ѝ настъпва около 20-годишна възраст, когато тя открива магията на силовите тренировки и буквално се пристрастява към тях. Особено много ѝ харесва колко бързо се променя тялото ѝ благодарение на тренировките. Тя вижда плодовете от усилията и старанието си след няколко месеца тренировки и спазване на хранителен режим. Стефани участва в първото си състезание по фитнес, което печели. По-нататъшните ѝ успехи не отнемат много време.

Кои постижения Стефани Дейвис оценява най-много?

 • 1 място – Fitness Model World Championship 2012
 • 1 място – IFBB Bikini Fitness Австрия 2013
 • 1 място – IFBB Bikini Fitness Унгария 2013
 • обща победа – IFBB Bikini Fitness 2013

Може да се интересувате от тези продукти:

Как изглежда тренировъчният план на Стефани Дейвис?

Може би се чудите каква е тайната на успеха ѝ. Не търсете магии. В основата е качествена диета и комплексният тренировъчен план, който е съобразен изцяло с нейните нужди. По времето на най-големия си фитнес успех Стефани тежи около 50 кг. Фигурата ѝ е доста дребна, затова тя се опитва да натрупа мускулна маса, особено в горната част на тялото. Тя смята именно това за най-голямата си слабост.

Стефани адаптира към това тренировъчния си план:

 • понеделник: крака
 • вторник: ръце
 • сряда: почивка
 • четвъртък: гръб
 • петък: гърди и корем
 • събота: почивка
 • неделя: рамене

Два пъти седмично тя добавя кардио към силовите тренировки. За да успее да даде най-доброто, на което е способна по време на тренировките си, Стефани слуша рап, дъбстеп и хеви метъл.

Как се храни Стефани Дейвис?

За да постигне страхотни резултати, Стефани трябва да се съсредоточи повече върху това, което яде. Тя основава диетата си на пълноценни, здравословни храни, пълни с качествени микроелементи. Затова тя никога не пропуска да включи в храненето си картофи, ядки, яйца, месо или ориз. Тя също така не пропуска консумацията на достатъчно плодове или зеленчуци, които да снабдят организма ѝ с достатъчно фибри и да помогнат за засищане.

За да добиете по-добра представа за нейната диета, вижте какво изяжда в рамките на един ден тази фитнес дива:

Закуска: овесени ядки, кокосови стърготини, мед, BCAA, BCAA

Междинна закуска: шепа ядки кашу или бадеми

Обяд: пиле или риба на скара, картофи, зеленчуци, BCAA

Следобедна закуска: банан или декстроза

Втора следобедна закуска: суроватъчен протеин, пушена сьомга, BCAA

Вечеря: салата с риба тон, казеин

Какви хранителни добавки приема?

По-наблюдателните от вас със сигурност не пропуснаха факта, че хранителните добавки се появяват в диетата ѝ. Кои от тях Стефани приема редовно?

 • суроватъчен протеин изолат
 • казеин
 • креатин
 • BCAA
 • l-карнитин
 • предтренировъчен стимулант
 • мултивитамин
 • рибено масло
Какви хранителни добавки приема Стефани Дейвис
източник: facebook профил на Стефани Дейвис

Благодарение на това, че сама се е образовала в областта на храненето и тренировките, тя решава да продава своето ноу-хау на други хора, като по този начин създава своя собствена фитнес програма. Чрез тази програма се опитва да помогне на клиентите си да следват правилно хранене, така че да могат да се хранят здравословно и да не се налага да гладуват. Програмата включва 30-минутни учебни видеоклипове, за които Стефани твърди, че са подходящи за всяка жена. Както казва тя: „Всеки, който иска да работи върху себе си, търси начин как да го направи. А който не иска, търси причини защо не му се получава.“

Стефани Дейвис също вдъхновява феновете си в областта на модата
източник: facebook профил на Стефани Дейвис

От фитнеса към модата

Смятате ли, че Стефани Дейвис е вдъхновяваща в много отношения? Ако е така, определено ще се интересувате от това, което прави в момента. Животът ѝ вече не е само фитнес. Въпреки че все още продава програмата си за упражнения, в социалните мрежи тя се фокусира основно върху модата.

Стефани споделя ежедневните си тоалети, които са по-скоро елегантни, отколкото спортни. По изключение се появяват и снимки в спортни дрехи за тренировки, с които Стефани се опитва да насърчи феновете си да бъдат активни. Има и статии, в които Стефани не се страхува да признае, че не е тренирала от няколко месеца, защото няма достатъчно мотивация.

Феновете ѝ очевидно се радват и на това съдържание. През май 2021 г. Стефани Дейвис има около 1,3 милиона последователи в Instagram. Тя е още по-успешна във Facebook, където има 3,2 милиона фенове, което е наистина голям брой.

Въпреки че нейните постове не показват, че планира да се върне към състезанията, никъде всъщност не пише, че не може да ни изненада в бъдеще.

А вие какво мислите? Ще се върне ли Стефани Дейвис към състезанията или ще продължи да публикува модни снимки? Споделете мнението си с нас и ако статията ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятелите си.

Източници:

[1] IFBB Fitness Model Austria Stephanie Davis Talks With TheAthleticBuild.com – https://theathleticbuild.com/ifbb-fitness-model-austria-stephanie-davis-talks-with-theathleticbuild-com/

[2] Stephanie Davis MODEL – https://www.famousbirthdays.com/people/stephanie-davis.html

[3] STEPHANIE DAVIS BIKINI FITNESS – https://en.biotechusa.com/athletes/stephanie_davis/

[4] RISING STAR: FITNESS MODEL STEPHANIE DAVIS TALKS WITH SIMPLYSHREDDED.COM – https://simplyshredded.com/steph-davis.html

[5] So lebt es sich mit vier Millionen Follower: Kärntnerin Stephanie Davis im Gespräch – https://futter.kleinezeitung.at/so-lebt-es-sich-mit-vier-millionen-follower-kaerntnerin-stephanie-davis-im-gespraech/

[6] Rakúska fitness diva Stephanie Davis očaruje postavou, ale aj krásnymi očami – https://refresher.cz/77158-Rakuska-fitness-diva-Stephanie-Davis-ocaruje-postavou-ale-aj-krasnymi-ocami

[7] Stephanie Davis – https://www.davis-fitness.com/?fbclid=IwAR3_1aTm6TaWt5suUJPQz_iXQh6QhuaBuA-3yVAQZb6laexeaceHr6-DdOs

[8] Stephanie Davis Fitness Model – https://www.greatestphysiques.com/female-physiques/stephanie-davis/

[9] Everything about Davis: Training + Nutrition + Motivation – https://www.shape-you.de/cms/page/view/page_id/713/