Фитнес рецепта: Печени пилешки гърди с картофи и майонеза light

Фитнес рецепта: Печени пилешки гърди с картофи и майонеза light

Всеки, който търси вдъхновение за бързи ястия за кутията за обяд, вероятно иска да се храни здравословно. Днес сме приготвили тази сочна смес, в която нашата майонеза е в малко по-нетрадиционна роля. Тя обаче перфектно свързва всички съставки, като в резултат се получава върховното лакомство. Преценете сами.

Необходими продукти:

Печени пилешки гърди с картофи и майонеза light - Съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете на ситно пилешкото месо. Овкусете го със сол, черен пипер и сладка паприка. Загрейте тигана, напръскайте го с олио и го запържете до златистокафяво.

Печени пилешки гърди с картофи и майонеза light - Подготовка на месото

След като пилето е готово, оставете го настрана. Междувременно обелете картофите, лука и чесъна. Нарежете картофите на пръчици, а лука и чесъна нарежете на ситно.

Печени пилешки гърди с картофи и майонеза light - Приготвяне на картофите

В по-голям съд за печене смесете пилешкото месо, лука, чесъна, картофите и добавете майонезата.

Поставете готовата смес в предварително загрята на 190 °C фурна и печете 30-40 минути, докато картофите омекнат и станат златистокафяви. Ако е необходимо, добавете вода по време на печенето. Преди сервиране украсете с магданоз и пармезан.

Печени пилешки гърди с картофи и майонеза light

Открийте нашите бестселъри:

Хранителна стойност

1 порция (общо 2 порции)

Енергийна стойност571 kcal
Протеини43 g
Въглехидрати63 g
Мазнини15 g
Фибри6 g

Печените пилешки гърди с картофи са чудесна рецепта, в която благодарение на майонезата вкусовете се допълват чудесно и създават приятна хармония. Идеално здравословно ястие в кутията за обяд.

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като използвате хаштага #gymbeamcom.

Видео рецепта за Печени пилешки гърди с картофи и майонеза light:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *