Всеки, който търси вдъхновение за бързи ястия за кутията за обяд, вероятно иска да се храни здравословно. Днес сме приготвили тази сочна смес, в която нашата майонеза е в малко по-нетрадиционна роля. Тя обаче перфектно свързва всички съставки, като в резултат се получава върховното лакомство. Преценете сами.
Необходими продукти:
- 600 g картофи
- 300 g пилешки гърди
- 50 g майонеза light
- 10 g пармезан
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1 ч.л. сладка паприка
- 1 ч.л. черен пипер
- зелен магданоз на вкус
- спрей с олио
- щипка сол
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете на ситно пилешкото месо. Овкусете го със сол, черен пипер и сладка паприка. Загрейте тигана, напръскайте го с олио и го запържете до златистокафяво.
След като пилето е готово, оставете го настрана. Междувременно обелете картофите, лука и чесъна. Нарежете картофите на пръчици, а лука и чесъна нарежете на ситно.
В по-голям съд за печене смесете пилешкото месо, лука, чесъна, картофите и добавете майонезата.
Поставете готовата смес в предварително загрята на 190 °C фурна и печете 30-40 минути, докато картофите омекнат и станат златистокафяви. Ако е необходимо, добавете вода по време на печенето. Преди сервиране украсете с магданоз и пармезан.
Открийте нашите бестселъри:
Хранителна стойност | 1 порция (общо 2 порции) |
---|---|
Енергийна стойност | 571 kcal |
Протеини | 43 g |
Въглехидрати | 63 g |
Мазнини | 15 g |
Фибри | 6 g |
Печените пилешки гърди с картофи са чудесна рецепта, в която благодарение на майонезата вкусовете се допълват чудесно и създават приятна хармония. Идеално здравословно ястие в кутията за обяд.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като използвате хаштага #gymbeamcom.
Добави коментар