Фитнес рецепта: Пад тай с пилешко месо и джинджифил

Фитнес рецепта: Пад тай с пилешко месо и джинджифил

Мечтаете ли си да се отпуснете на екзотичен плаж и да се запознаете с местните култури? Ние ще ви помогнем да се докоснете до тази мечта, като заедно си приготвим най-популярното ястие в далечен Тайланд – Пад Тай с пилешко месо и джинджифил. Насладете се на частичка от рая в уюта на собствения си дом.

За приготвянето са ви необходими:

  • 300 г пилешки гърди
  • 150 г широки оризови спагети
  • 120 г моркови (1 голям морков)
  • 15 г пресен джинджифил
  • 3 скилидки чесън
  • 2 яйца
  • 2 стръка пресен лук
  • сол
  • млян червен пипер
  • зехтин

За соса са ви необходими:

  • 25 мл рибен сос
  • 15 г кокосова захар
  • 1 чаена лъжичка соев сос
  • сока от един лайм

За украсата са необходими:

  • печени ядки кашу
  • пресен кориандър
  • зелен лук

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Първо залейте оризовите спагети с литър гореща (но не вряща) вода и ги оставете да омекнат за около 10 минути. Междувременно пригответе останалите съставки. Започнете като нарежете на ситно лука, джинджифила и чесъна. Обелете моркова и го нарежете на ситно или го настържете на тънки лентички, нарежете пилешките гърди на кубчета. След това в купичка разбийте яйцата с малко сол и черен пипер. Пригответе соса, като разбъркате рибения сос, кокосовата захар, соевия сос и сока от лайм.

Когато приготвите всички съставки, може да се захванете със същинското готвене. Започнете с леко задушаване на джинджифила, чесъна и лука в малко зехтин. След това добавете морковите, пилешките гърди, малко сол и черен пипер. Задушете всичко заедно, като разбърквате от време на време. В случай на нужда добавете малко вода. Когато месото е готово и морковите са омекнали, добавете омекналите оризови спагети и разбъркайте всичко заедно. В средата на тигана оформете малко кладенче, в което излейте разбитите яйца.

Приготвяне на Pad Thai

С помощта на дървена лъжица разбъркайте леко яйцата, а когато станат малко по-стегнати, разбъркайте ги заедно със всички съставки. Накрая в тигана изсипете приготвения сос и разбъркайте всичко заедно, за да се размесят разнообразните вкусове. Сервирайте готовото ястие Пад Тай все още топло, поръсено с печени ядки кашу, пресен лук и нарязан на ситно кориандър.

Фитнес рецепта: Пад тай с пилешко месо и джинджифил
Хранителни стойностив 1 порция (общо 2 порции)
Калории595
Белтъчини45 г
Въглехидрати74 г
Мазнини13 г

Какво ще кажете? Ще опитате ли да си приготвите това екзотично ястие – пилешко Пад Тай, пълно с примамливи вкусове? Ако рецептата ви харесва, споделете я с приятелите и познатите си.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *