Фитнес рецепта: Протеинов джинджифилов десерт в буркан

Фитнес рецепта: Протеинов джинджифилов десерт в буркан

Вероятно няма по-характерен коледен вкус от този на джинджифиловите сладки. Обикновено се сервират, като вкусна закуска с кафе или чай. Ние решихме да променим нещата и създадохме десерт с вкус на джинджифилови бисквити, който освен това съдържа крем от сирене кварк и сочни ябълки и се сервира в буркан. Този коледен сладкиш ще ви зареди с празнично настроение и максимално ще задоволи желанието ви да похапнете нещо сладко.

Съставки за тестото:

Съставки за крема

Съставки за ябълковия слой:

  • 20 гр ксилитол
  • 2 средни по големина ябълки
  • 2 с.л. вода
  • 1 чаена лъжица канела
  • сок от ½ лимон
Протеинов джинджифилов десерт в буркан - Съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Смелете на ситно ядките, като използвате блендър или ренде и ги смесете с брашнотоксилитолапротеина на прах, содата за хляб и подправката за джинджифилови бисквити. След това добавете яйцето и меда и оформете гладко, но незалепващо тесто. Ако е лепкаво, просто добавете още малко брашно. Оставете тестото да преседи в хладилника за кратко и когато е готово, разстелете го върху поръсена с брашно повърхност и гледайте дебелината да е приблизително 3 мм. Изрежете няколко бисквити за украса (по-малките вършат по-добра работа) и оставете тестото все още разстлано и с дупки по него. Внимателно преместете оформените бисквити и цялото тесто върху тава, покрита с хартия за печене, намажете с яйцето и печете на 170 °C за около 8-10 минути.

През това време пригответе крема. В купа разбийте сиренето кварк с мед и ванилов протеин на прах, докато получите гладка консистенция. След това започнете да приготвите ябълковия слой. Обелете ябълките, премахнете ядрото им и ги нарежете на малки кубчета. Сварете ги съвсем леко в тенджера заедно с ксилитол, вода, лимонов сок и канела. Не забравяйте да разбърквате, за да не останат ябълките на дъното на тенджерата. В този момент би трябвало да сте почти готови. Оставете джинджифиловото тесто да се охлади, начупете го на палки парчета и ги разделете на 3 купчини. Част от тях ще бъдат поставени на дъното на буркана, последвани от един слой крем от сирене кварк и един с охладените ябълки.

Протеинов джинджифилов десерт в буркан - Съставки за слоевете

Продължете да повтаряте подредбата, докато не ви свършат съставките. Оставете десерта да се охлади в хладилника и почти сте готови да го сервирате. Разбира се, не забравяйте да украсите бурканите с предварително оформените бисквити.

Протеинов джинджифилов десерт в буркан

Хранителни стойности

1 буркан (общо 3 буркана)

Енергийна стойност519 kcal 
Протеини30 гр
Въглехидрати70 g
Мазнини11 гр
Фибри10 g

Джинджифиловите бисквити са много важна част от коледната трапеза. Когато ги комбинирате с няколко сочни ябълки и крем от сирене кварк, получавате перфектния десерт, който ще ви зареди с празнично настроение.

Ако желаете, можете да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като използвате хаштага #gymbeambg.

Видео рецепта за протеинов джинджифилов десерт:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *