Фитнес рецепта: Сладкиш с моркови и крем от извара

Фитнес рецепта: Сладкиш с моркови и крем от извара

Какво ще се получи от нетрадиционната комбинация от моркови и извара? Ето такъв вкусен сладкиш с моркови и извара, който има ниско съдържание на мазнини и изключително крехка консистенция. Гарантираме ви, че вкусът му ще ви хареса. Хайде да си го приготвим заедно!

За приготвянето на тестото са необходими:

  • 200 гр пълнозърнесто брашно от лимец
  • 150 мл мляко
  • 140 гр моркови (един голям морков)
  • 100 гр пюре от ябълки (бебешко пюре без захар)
  • 70 гр кокосова захар
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 2 чаени лъжички канела
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • ½ чаена лъжичка смлян джинджифил

За приготвяне на крема са необходими:

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Първо в купа разбъркайте брашното с канелата, смления джинджифил, содата, бакпулвера и кокосовата захар. След това настържете моркова на ситно и го добавете към сухите съставки заедно с яйцето, млякото, лимоновия сок и пюрето от ябълки. Разбъркайте тестото добре до получаване на еднородна смес.

Пригответе крема, като смесите изварата, протеина, пудинга на прах, яйцето и го подсладете с подсладител по ваш избор. В намазнена форма за торта (ние използвахме с диаметър 20 см) изливайте последователно от тестото и крема с извара. Печете сладкиша за 25 минути при температура 180 ℃, след това намалете температурата на 160 ℃ и го оставете да се изпече за още около 25 минути. След изпичане оставете сладкиша да се охлади, нарежете и сервирайте. Добър апетит! 

Фитнес рецепта: Сладкиш с моркови и крем от извара
ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИВ 1 ПАРЧЕ (ОБЩО 10 ПАРЧЕТА)
Калории168
Белтъчини9 g
Въглехидрати28 g
Мазнини3 g

Вярваме, че съвсем скоро ще си приготвите този вкусен сладкиш с моркови и извара и ще се насладите на отличния му вкус. Ако рецептата ви харесва, подкрепете я чрез споделяне.

Видео рецепта за сладкиш с моркови и крем от извара:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *