Фитнес рецепта: Тортила с накълцано пилешко месо

Фитнес рецепта: Тортила с накълцано пилешко месо

Съветите за бърза, лесна и вкусна вечеря са винаги безценни! Обичаме да се вдъхновяваме и да изпробваме нови комбинации, но най-много обичаме да ги споделяме с вас. И разбира се, тази рецепта за тортила с накълцано пилешко месо не е изключение. Тя не само ще напълни стомахчето ви и ще предизвика усмивка на лицето ви, но също така ще ви достави и солидна доза протеин. Нека да я пробваме заедно!

Съставки за пилешкото:

  • 300 гр пилешки гърди
  • 40 гр доматено пюре
  • 200 мл пилешки бульон
  • сок от ½ лайм
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 скилидка чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин в спрей за готвене

Други съставки:

Съставки за тортила с накълцано пилешко

Може да се интересувате от тези продукти:

Упътване:

Нека да започнем с накълцаното пилешко. Овкусете го със сол и черен пипер и го изпечете, намазано със зехтин от двете страни за около 4 минути. След това добавете пилешкия бульон към пилешкото, покрийте го с кърпа и задушете за около 10-15 минути. След това, накълцайте пилешките гърди с помощта на вилица или блендер на малки парчета. Смесете ги с доматеното пюре, накълцания чесън, соевия сос и сока от лайм в тиган и печете всичко заедно за известно време. Ако ви изглежда, че пилето е сухо, добавете още малко бульон. Сега, нека да напълним тортилата – затоплете хлебчето в тиган, намажете го с хумус, млечен дресинг или с любимия си сос без калории и добавете бейби спанак, парчета авокадо и накълцаното пилешко отгоре. Сега дойде време да сгънете тортилата си. Сервирайте я, докато е още топла. Насладете се на вечерята си!

Фитнес рецепта: Тортила с накълцано пилешко месо
Хранителни стойности1 порция (общо 3 порции)
Калории462
Протеини44 гр
Въглехидрати40 гр
Мазнини18 гр

Видео рецепта на тортилата с накълцано пилешко месо:

Надяваме се, че ще се влюбите от пръв поглед в нашето предложение за тортила с пилешко месо, авокадо и спанак. Ако искате да вдъхновите и приятели и семейството си, не забравяйте да споделите рецептата с тях.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *