5 фитнес рецепти за любителите на ядки и на маслата от ядки

Ядките и маслата от ядки са любима закуска на спортистите. Те съдържат минерали, витамини, фибри и здравословни омега мастни киселини. Благодарение на състава си, те ефективно регулират нивата на холестерол, подобряват храносмилането и подпомагат имунната система на организма. Опитайте богатия избор от най-добрите фитнес рецепти с ядки!

 

Шоколадова торта с ядки

За блата се нуждаем от:

  • 100 g котидж сирене
  • 80 g пълнозърнесто брашно от лимец
  • 30 g масло от лешници Hazelnut Spread
  • 20 g смлени ядки
  • 2 яйчени белтъка, разбити на сняг
  • 1 яйчен жълтък
  • 1,5 банана
  • 4 чаени лъжички сурово какао
  • 2 чаени лъжички кленов сироп
  • 1 чаени лъжички кокосово масло

За крема и украсата се нуждаем от:

  • 3 супени лъжици натурален йогурт
  • 1 пакетче крема-сирене
  • ½ чаена лъжичка агар-агар
  • сладко от вишни
  • шоколад с високо съдържание на какао

Начин на приготвяне:

Намачкваме банана с вилица и добавяме към него яйчения жълтък, кленовия сироп, котидж-сиренето, маслото от ядки Hazelnut Spread, какаото и кокосовото масло. Разбъркваме продуктите, докато се получи гладка смес, в която добавяме пресятото брашно и ядките. Към сместа постепенно добавяме разбития на сняг яйчен белтък. Изсипваме тестото във форма за печене на торти с диаметър 17 cm и печем около 35 минути на температура от 170°C.


Загряваме на котлона 5-те супени лъжици сладко от вишни заедно с шоколада и агара. Оставяме сместа да се охлади и пълним с нея изпечения блат. Разбиваме на крем йогурта и крема сиренето и ги нанасяме върху горната част на тортата. Оставяме тортата да се охлади в хладилник и накрая я овкусяваме с безкалориен сироп.
 
    
Шоколадова торта с ядки

    

Палачинки с ядки

Необходими продукти:

   

Начин на приготвяне:

Разбъркваме пасираните бразилски орехи, банана, яйцето, бадемовото масло и кленовия сироп. Намазняваме тигана с кокосово масло и от приготвената смес печем палачинка. Поднасяме палачинките украсени с плодове и залети с безкалориен сироп в любим вкус.

    

Палачинки с ядки
    

Торта с ядки без печене

За тестото се нуждаем от:

   

За крема се нуждаем от:

  • 250 g извара
  • 70 g крема сирене
  • 4 супени лъжица готов агар-агар
  • 2 чаени лъжички сироп от агаве
  • 15 капки ароматизирани капки Flavor drops
   

Начин на приготвяне:

Първо приготвяме желиращия агент агар-агар. Разтваряме във вода две чаени лъжички агар-агар и варим до образуване на твърда маса. За тестото използваме две супени лъжици от агара, остатъка използваме за крема.

   

Разбъркваме лешниците, овесените ядки, бадемовото масло, сиропа от агаве и какаото. Добавяме към съставките две супени лъжици от приготвения за готвене агар-агар. Оформяме тестото с ръце и го поставяме на дъното на форма за печене с диаметър 17 cm, в която преди това сме постелили хартия за печене.

   

След това приготвяме крема. Разбиваме всички съставки и нанасяме готовия крем върху тестото във формата за торти. Украсяваме тортата с ядки и я оставяме в хладилника през нощта. Добър апетит!

     

Торта с ядки без печене

    

Ядкови бисквити

Необходими продукти:


Начин на приготвяне:

Смесваме сухите съставки - киноа, лимец, бразилски орехи и корени от джинджифил и ги пасираме. Измиваме ябълката, настъргваме я и я добавяме към сухата смес. Добавяме яйцето, без да разделяме белтък от жълтък, бадемовото масло и кленовия сироп и от всички тези съставки замесваме тестото. От това тесто оформяме с ръце кръгли бисквити, които поставяме в тава върху хартия за печене. Печем 15 - 20 минути на 170°C. Бисквитите трябва да се опекат до златисто.

    

Ядкови бисквити

    

Ядкови мъфини

За тестото се нуждаем от:

  • 180 g котидж сирене
  • 1 узрял банан
  • 40 g протеин от ядки
  • 20 g кокосово брашно или брашно от лимец
  • шепа бразилски орехи
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

За крема се нуждаем от:


Начин на приготвяне:

Намачкваме котидж сиренето и банана, разбъркваме ги и постепенно добавяме нарязаните бразилски орехи и яйцето. След това добавяме към сместа пресятото брашно, протеина и бакпулвера. Отново разбъркваме старателно. Пълним формите за мъфини с готовото тесто. Печем на 170°C за около 25 - 30 минути.

Докато мъфините се пекат, приготвяме крема. Разбиваме на сняг изварата и сметаната и ги оставяме за известно време в хладилника. Охладените мъфини украсяваме с крема, заливаме ги с безкалориен сироп и ги наръсваме с ядки. Добър апетит!
 
 
Ядкови мъфини

    

Ще опитате ли тези здравословни фитнес десерти? Напишете ни в коментар кои са вашите най-любими десерти с ядки и ни ги покажете на снимка. Ако между вашите приятели има такива, които обожават ядките и маслата от ядки, подкрепете статията чрез споделяне и може да ги вдъхновите.